Adófórum

Adózási és számviteli információk

szakképzési bevallása

Adatszolgáltatás

szakképzési bevallása

HozzászólásSzerző: nyuszimacsek1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Üdvözletem mindenkinek!

Elakadtam. Van egy vállalkozóm, egyéni, aki áfában és járulékokban havi bevalló, a bevallói típuskódja a törzsadatában pedig éves.

Most csinálnám a 0801 bevallását a szakképzési miatt. és elakadtam.

- Bevallási időszaknak 2008.01.01-06.30-at irtam, de azt irja ki, hogy nem jó az időszak. Akkor meg mit kell ide irni?

- X-et kell tenni oda, hogy a szakképzési hj. elszámolása végett nyújtom be?

- A bevallástnál az éveshez kell x-et tennem, hogy éves bevallóként vallja be?

- 0801-01 lapon nem tudom,hogy havi bontásban kell beirnom,hogy mennyi szakképzésit kellett fizetnie?

Az adóévet követően esedékes összegbe pedig majd, hogy a mostani adatok szerint mennyit kell fizetni 2009.februárban, vagy ide nem kell semmilyen összeg?

Vagy nem kell havonta beirnom a fizetendő szakképzésit, csak a 07. hónaphoz összesen amit az első félévben kellett fizetnie?

A 0801-02 lapon a szakképzési hj. alapja rovatba ugye nem kell belevenni a 2007 év decemberi bér összegét, melyet 2008.jan.10.-én fizettek ki neki, viszont bele kell vegyem a 2008. júniusi bért, melyet július 10.-én fizettek?

A múlt évben más volt ez a bevallás, ezért elkeveredtem, és nem szeretném hiábásan benyújtani.

nyuszimacsek1

szakképzési bevallása

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » kedd júl. 15, 2008 5:24 pm

Szia! Amennyiben a törzsadatokban éves jelölés van , akkor a 0801-en is az évest kell jelölni . Bevallási időszak 04.01- 06.30-at kell írni. Nem kell jelölni , hogy a szakképzési h. miatt kell beadni.

A 01-es tábla 4-es sorának f oszlopába kell beállítani a félévi kötelezettséget, majd a gép beállítja az összesen sorba.

A 2-es táblát most nem kell kitölteni, mivel előlegről vallunk. Mária

valterjozsefne

szakképzési bevallása

HozzászólásSzerző: nyuszimacsek1 » kedd júl. 15, 2008 5:29 pm

Szia Mária!

04.01-től kell írni a bevallási időszakot????és akkor mi van a januártól-április 1-ig időszakkal, azt nem valljuk?

A gép tőlem automatikusan kérte, hogy szakképzési miatt adom-e be, jelölni kell ezek szerint.

Ha a kettes táblát nem töltöm ki, akkor honnan tudom levezetni illetve honnan tudják, hogy mekkor a szakképzési alapja és az összege, hogy minek alapján számoltam?

Múlt évben amikor a 0701-es nyomtatványt töltöttem, ott is ki kellett tölteni ezeket az adatokat. Most akkor nem kell?

nyuszimacsek1

szakképzési bevallása

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » kedd júl. 15, 2008 6:31 pm

Szia! Logikát ne keressél a dátumot illetően, de biztos, hogy 04.01-06.30-at kell írni, sajnos vagyunk elég sokan akik úgy értelmeztük először, hogy 01.01 től írtuk a dátumot és van aki már javításra felszólító levelet kapott. Azoknak kell x-et jelölni a szakképzésihez , akik záróbevallásként nyujtják be. A 2-es tábla levezetésére most nem kíváncsiak, azt majd évvégén kell levezetin, ez megtalálható a kitöltési útmutatóban is. Találsz ezzel a témával kapcsolatban a mai napon is kérdést és választ. Mária
valterjozsefne

szakképzési bevallása

HozzászólásSzerző: kovalkata » kedd júl. 15, 2008 6:46 pm

Szia Nyuszimacsek!

Fogadd el nyugodtan Mária válaszát, pontosan úgy van, ahogy leírta. Üdv. Kata

kovalkata

szakképzési bevallása

HozzászólásSzerző: barbi050410 » szomb. júl. 19, 2008 7:59 pm

köszönöm! még kérdeznem sem kellett, a problémámra megint megtaláltam a választ itt a fórumon!
barbi050410

Vissza: Adatszolgáltatás