Adófórum

Adózási és számviteli információk

0858-as helyesbités

Adatszolgáltatás

0858-as helyesbités

HozzászólásSzerző: kisvirág53 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok,

most vettem észre, hogy a mult hónapban elirtam a 0858-ason a dátumot, és 04. hónap helyet 05. hónapot irtam be időszaknak. Most hogy be akartam adni a májusit, nézem hogy valami nem stimmel. Az adatokban nincs változás. Mit csináljak, hogyan javitsam?

Köszi...

Judit

kisvirág53

0858-as helyesbités

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » szer. jún. 11, 2008 2:51 pm

Szia! A bevallást lemásolod amit elküldtél , kijavítod a dátumot , helyesbítést ixeld és újraküldöd a már helyes bevallást. Mária
valterjozsefne

0858-as helyesbités

HozzászólásSzerző: Panni49 » szer. jún. 11, 2008 2:52 pm

Szia! Szerintem a 0858-ason tudod javítani.Jelölöd a főlapon X-el,hogy javítás,és beadod méregyszer.

Üdv.Panni

Panni49

0858-as helyesbités

HozzászólásSzerző: kisvirág53 » szer. jún. 11, 2008 2:55 pm

Be kell azt is x-elni,hogy önellenőrzés, vagy csak a javitást? A mult hónapban már beadott májusit ne adjam be mégegyszer?

Köszi...

kisvirág53

0858-as helyesbités

HozzászólásSzerző: garbo50 » szer. jún. 11, 2008 3:02 pm

Mivel két választ kaptál eltérő tartalommal, Máriát megerősítve helyesbítésként X-eled és teljes adattartalommal ujból elküldöd most már a jó dátummal, így lecserélik a rosszat a jóra.

A javítást csak az apeh általi felszólításra lehet x-elni, de itt te vetted észre a hibát.

Üdv

garbo50

0858-as helyesbités

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » szer. jún. 11, 2008 3:09 pm

Nem kell az önellenőrzést  ixelni, hisz sem az adóban, sem az alapban nincsen változás, javítani pedig akkor kell, ha az apeh küld értesítést. Csak a helyesbítést kell jelölni , a hibátlan bevalláson. Lehet, hogy félreérthető voltam, én másolni szoktam azt a hónapot, melyet módosítani szertnék és csak a hibát javítom rajta, mert akkor biztosan, hogy a jó adatok ugyanazok maradnak, de ez, nem kötelező, mindenki úgy csinálja, ahogy számára könnyebb. Mária

valterjozsefne

0858-as helyesbités

HozzászólásSzerző: kisvirág53 » szer. jún. 11, 2008 3:59 pm

Marika, nagyon köszönöm, eddig értem...

Amit kérdezek még az az, hogy én a mult hónapban a határidő napján elküldtem a május havi dátummal ellátott 0858-as bevallást,  (az áprilisi helyett) és vissza is igazolták. (elektronikusan küldtem.)

Most szintén a határidőt súrolva küldtem el a április havit,( a májusi helyett) mert most vettem csak észre, hogy eltévesztettem a dátumot. A hibajelzést be x -eltem, és 04.01-04.30-ig szóló dátummal el is küldtem...ahogy mondtad.

MATEMATIKAILAG ELEGET TETTEM A BEVALLÁSI KÖTELEZETTSÉGEMNEK, DE NEM SZERETNÉK BÜNTIT, EZÉRT KÉRDEZEM, HOGY UJBÓL ELKÜLDJEM E AZ EGYÉBKÉNT JÓ ÉS HIBÁTLAN MÁJUSIT  (AMIT MÁR AZ APEH ELFOGADOTTA MULT HÓNAPBAN) IS MÉG EGYSZER, VAGY IGY RENDBEN VAN-E AZ EGÉSZ 0858-AS KÉRDÉS.

KÖSZI A VÁLASZT.

Jutka

kisvirág53

0858-as helyesbités

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » szer. jún. 11, 2008 4:59 pm

Szia Jutka! Igen a májusit küldjed most ,ugyan úgy, mintha semmi gond nem lett volna a 04. hóval, hisz a már bent lévő 05. havi dátummal ellátott bavallást írják felül ezzel a mostani helyesbített bevallással. Mária 
valterjozsefne

0858-as helyesbités

HozzászólásSzerző: garbo50 » szer. jún. 11, 2008 5:22 pm

Sziasztok!

Én mielőtt bármit is ujra küldenék először is megnézném az elfogadó nyugtáimat, hogy milyen időszak van ráírva, mindkét hónapnál, utána megnézném a folyószámlát az ebeven, mert lehet fel van könyvelve ott is megtudod nézni a dátumokat,és ha 4 és 5 hónap is szerepel jó beküldési határidővel, valóban lehet, hogy semmit nem kell csinálni. - vagy mindkét hónapot helyesbiteni kell az áprilisit ami májusi dátummal ment helyesbitve áprilisra, a májusi ami áprilisi dátummal ment helyesbíteni májusra.

Hát ez elég kacifántos.

Üdv.

garbo50

0858-as helyesbités

HozzászólásSzerző: batyai.marta » csüt. jún. 12, 2008 10:51 am

Szia Judit!

Éppen a héten volt nekem is egy ilyen ügyem, csak  0808-as bevallással kapcsolatban.

Az APEH Bevalláskezelési Osztályán azt a választ kaptam, hogy írjak egy levelet, hogy a bevallás adattartalma nem változik, csak a bevallás időszaka. Fel kell tüntetni a levélben, hogy melyik bevallás melyik időszakát milyen időszakra szeretnéd, hogy módosítsák. (A régi, helytelen bevallási időszak: 2008. május, a helyes bevallási időszak: 2008. április). Ha mégsem ezt a módszert választod, van lehetőség, hogy a 0858-asra egy javító bevallást küldj. Ehhez viszont szükség van a javítani kívánt bevallás vonalkódjára, amit az Adóhivatal hivatalos felszólítás útján közöl. Bár előfordult már, hogy egy-egy rugalmasabb ügyintéző telefonon keresztül is megmondta. Nekem a legutolsó esetben nem mondták meg telefonon, azt mondták írjak levelet a javításról a fentiek szerint.

Remélem tudtam segíteni!

Üdv! Márti

batyai.marta

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás