Adófórum

Adózási és számviteli információk

Östermelő adatbejelntkezése

Adatszolgáltatás

Östermelő adatbejelntkezése

HozzászólásSzerző: nnnd » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Segítsetek kedves forumozók!

 Őstermelő 2002.márciusában bejelntkeztt az áfa 22-29§-a szerint az általános szabályok alapján egy őstermelő az áfa körbe, de nem jelölte be hogy az 57§ alapján mezőgazdasági renszer helyett adófizetési kötelezettséget választ.

Aki átevtte az APEH-nál nem javítatta ki , hogy vagy a 4 vagy a 7 pontot be kell még jelölni, ha az egyest bejelőlte.

2004-ben volt ehy áfa ellenőrzése , ahol mindent rendben találtak áfa-t kapott vissza, nem volt semmi baj sem a kibocsátott sem s befogadott számláival hiszen általános áfa-t jelölt be.

2007 évi áfa-ját viszont nem engedik ki sőt visszamenőleg közölték hogy ő nem bocsájthatott volna ki számlát csak felvásárlási jegyet egy nem beírt 7 miatt.

Lehet , hogy a bejelntés az őstermelő részéről nem volt tökéletes, de az ott ülő ügyintézőnek nem kellet volna szólni, hogy ha az 1 pontot kitölti ,akkor vagy a 7 vagy a 4 is megkell jelöni!

 

                                                                          Aki tud kérem segítsen!     Erika

 

nnnd
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:18 am

Östermelő adatbejelntkezése

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » szomb. ápr. 12, 2008 5:11 am

Szia! Szerintem ebben a kérdésben mindenképpen az APEh-el kell felvenned a kapcsolatot. Ha éveken kersztül rendben volt az áfa bevallása és áfásan kezelték az őstermelőt, akkor valóban , ha helytelen volt az alap bejelentkezés fel sem dolgozhatták volna, sőt az első áfánál már vissza sem adhatták volna az áfát. Nem néztem, meg hogy a 7-es pont mit jelent amit írsz, de gondolom azt, hogy lemond a különleges jogállásáról (felvásárlási jegyes). Nem tudom va-e már rá jegyzőkönyved, vagy csak szóban tájékoztattak, de ilyenkor jelentős paragrafus hegyekkel hivatkoznak, ha ebben az esetben mésem igényelhető az áfa és arra is mit kell még tenned, hogy a hiányosságot helyre tudd hozni. Üdv: Márti
viragmarta60
 
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: kedd ápr. 05, 2016 10:16 am


Vissza: Adatszolgáltatás

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég