Adófórum

Adózási és számviteli információk

Nyilt levél

Adatszolgáltatás

Nyilt levél

HozzászólásSzerző: madora100 » szer. feb. 10, 2010 10:57 am

Én úgy tudom, ha valaki nem vállalja fel személyesen a riportot, akkor "helyettesítik" egy szereplővel. Ezt érdemes lenne megtudakolni. Az összeállított anyag jó, egy riporter ebből tudja emelni a megfelelő központi témát, amire építkezni tud.
madora100

Nyilt levél

HozzászólásSzerző: szedlacsek » szer. feb. 10, 2010 11:00 am

Ja meg még egy dolog... Pár évvel ezelőttig elég komolyan benne voltam a poltiikában. (nem mszp, nem szdsz.)  Kapásból ezzel a dologgal is hitelteleníthetnék a PM oldaláról bármely szavamat.
szedlacsek

Nyilt levél

HozzászólásSzerző: Nyerkiné » szer. feb. 10, 2010 1:29 pm

Sziasztok!

Sajnos nem tudok beszélni mások előtt, mert iszonyú lámpalázas vagyok, s mivel igen magas vérnyomásos betegségben szenvedek, félek, hogy összesek, vagy valami lényegeset kihagyok.

Böbe a 01-es is igen jó eset. Szerintem mióta kitalálták, még nem sikerült helyesen beküldenem. Pedig higyjétek el nagyon sok bement. Aztán amin január óta dolgozom: nem tudok letölteni sehol egy áfa, tao, szja, art stb. törvényt 2010. január 1-től egységes szerkezetben. Ha keresünk valamit jó lenne, ha nem kellene az 1900-as évekig visszamenően megkeresni az eredeti megfogalmazást, természetesen 40ezer módósítás után. Lényeges a jogbiztonság, ami nincs, mert nincs megfelelő tájékoztatás a változásokról, ha meg van, akkor az olyan is. Sokszor a könyvelő nem érti mit akarnak mondani, akkor mit várunk az ügyfelektől. Továbbá egy-egy törvénynél előfordul, hogy a hatálya csak pár hónap, aztán már változtatják is. Az "adminisztrációs terhek csökkennek", hol?, mert nálunk biztos nem, kimutatás kimutatás hátán, jegyzékek, listák, tömkelege, mert ha nincs, akkor bünti.

Majd még eszembe jut valami leírom.

Nyerkiné

Nyilt levél

HozzászólásSzerző: validitas » szer. feb. 10, 2010 1:42 pm

Szia!

Köszi előre is. Ingyenesen a következő linken tudsz letölteni jogszabályt egys.szerkezetben. Csak annyi a bibi, hogy tudnod kell a számát, vagy legalább az évszámot, meg a tipusát (törvény, korm.rend, stb.). 

És mindig csak az aktuális állpotot adja, nem tudod visszanézni, hogy mi volt érvényben pl. előző év júliusában.

http://www.mhk.hu/mhknew/index.php?m=0000&p=php_i_online/index

Üdv: : Böbe

validitas

Nyilt levél

HozzászólásSzerző: szedlacsek » szer. feb. 10, 2010 1:42 pm

Az ÁFA tv. pl. itt található:

http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700127.TV

szedlacsek

Nyilt levél

HozzászólásSzerző: Budainé » szer. feb. 10, 2010 2:02 pm

Sziasztok! Lehet, hogy nem jól gondolom, de nem is biztos, hogy személyesen meg kellene jelenni riportalanyként. Talán az is elég lenne, hogy a napló@tv2.hu-ra beküldeni a leveleket, ezen kívül felhívni a figyelmüket az fn.hu-n megjelent cikkre, valamint pl. Dr Szabó Tibor cikkére az önadózó.hu-n. Lehetne kérni, hogy járjanak utána, mikor tűzi napirendre az AB a beadványok tárgyalását, és azt gondolom, hogy ennek hatására talán keresnének illetékes riportalanyt a „másik” oldalról.

Budainé

Nyilt levél

HozzászólásSzerző: Rozalinda » hétf. feb. 15, 2010 7:23 am

Várunk....  Várunk.....  Várunk....

Semmi hir a folyamatban levő ügyünkben.

Látom senki sem akar tv szereplő lenni.  Talán fizetni kell a riportért???   Kinyujtott be  riport készitési  kérelmet??? Én ugy gondolom mi nem, a tv2 valamit félreértett.  Rossz a válaszuk tartalma: ezt hárzon belül is eljuttathatták volna  az illetékes szerkesztőséghez.

Majd kisebb média  szereplők  felfigyelnek a témára.

De a melegétel  utalványok  kérdéskörében már  történt  is  valami.  Olvastam közleményt  róla, hogy beválthatják  boltban  is.  Apeh visszavonta  a  közleményét.

Mikor az egyik vállalkozóm  jött, aki főállásban a vasutnál dolgozik (MÁV), ő  mondta hogy  nekik már  január eleján ugy osztották a meleg étel utalványokat, hogy boltban is lehet vásolni.  A T...., ahol a legkisebb is számit, csak az volt a kivánsáég, hogy a vásárolt áruk között legyen legalább egy élelmiszer:  pl 5 darab zsemle. 

Csak azért irogatok, mert ma hajnali hét órakor  felvertek, és alkalmi HIPA kellet  küldenem kettő darabot.  Most ért ide az a nyugdijas  vállalkozó, akit most ért - hajnali hétkor - ért rá elhozni a fia.

Egyébként tegnap  azaz  vasárnap  is  küldtem  2 darabot.

Csókolok  mindenkit   Róza. 

Rozalinda

Nyilt levél

HozzászólásSzerző: 494 » hétf. feb. 15, 2010 8:18 am

Semmiképpen nem lehetne meggyőzni Szedlacseket? Ezek tények, ebben nincs politika... (Az, meg hogy ki hozta ezeket a szabályokat, na az is tény) Végre a könyvelők is megmondhatnák a magukét...

494

Nyilt levél

HozzászólásSzerző: zspotorke » hétf. feb. 15, 2010 8:25 am

Sziasztok!

Tegnap a Heti 7-es is foglalkozott az ideiglenes iparűzési kérdésével ill. felraktam én is a MoHu-ra a könyvelőtopicba egy cikket ezzel kapcsolatosan. Ha van kedvetek esetleg oda is lehetne többünknek is írni.

P.Zsuzsa

zspotorke

Nyilt levél

HozzászólásSzerző: Rozalinda » hétf. feb. 15, 2010 11:04 am

Nem találom ezt a könyvelő topicot, mi pontosan az elérés Mo-Hu-n?  A Heti 7-est mikor ismétlik?

Közben gyorsan elküldtem egy újabb 1044 HIPA, mert vállalkozóm telefonált, hogy tegnap a Kaposvári vásárban  volt, de nagyon fáradtak voltak voltak, iszonyu hideg volt Valentin napon és elfelejtett tegnap szólni - jelentsem be.

Ez a 1044 bevallás biztos, hogy hibás  lesz.

Csak akkor lehetne hibátlan, ha Vénusz a zöldházba menne, a Jupiter pedig a Szaturnusszal együtt áll.

Ugyanis a 02.14-i dátumos alkalmi iparüzési adóbevallás a 1044 akkor hibátlan, ha 02.14-én be van küldve. Már tudtam egy ilyet produkálni. Van egy feldolgozott adófolyószámlán  szereplő 1044-em.  Minden más napon küldve hibás : a következő hibaüzenettel: 

n006 Korábban beadott bevallás (a bevallási idoszak kezdo napja késobbi, mint a beküldés napja)

Rozalinda

ElőzőKövetkező

Vissza: Adatszolgáltatás