Adófórum

Adózási és számviteli információk

FELHÍVÁS a Nemzetgazd Minisztérium részéről

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: Kiskovács » szer. dec. 01, 2010 3:12 pm

Validitas 11-re. A továbbképzések szerintem is kellenek, csak előadója válogatja, hogy az a végén jó lesz-e, vagy nem. Az viszont nekem sem tetszik, hogy kötelező. Ha önszántamból nem megyek el, és ismeret hiányában eltolok a munkámban valamit, akkor annak én iszom meg a levét, az ART. gondoskodik róla. De egy olyan "kötelező"-nek szerintem sincs semmi értelme, ahol kicsöngetéskor az előadó abbahagyja a könyvből a felolvasát azzal, hogy no a többit meg elolvassák otthon.

Egyébként van még egy szakma, ahol bevezették már az évenkénti kötelezőt: a gázkészülék javítók esetében. És ezzel viszont max. egyetértek. Az én szerelőm is azt mondja, minden évben tanulnak újat, és egyáltalán nem tartják hülyeségnek. No meg, ha ők elrontanak valamit, lehet hogy én szállok el a kislakásommal együtt. Margó

Kiskovács

HozzászólásSzerző: kovalkata » szer. dec. 01, 2010 3:23 pm

Anna, én elég sokszor irogatok az igazságtalanságok ügyében. Írtam már a PM-nek, amit itt egy páran alá is írtak velem együtt, most minap pedig az ONYF-nek a nyenyi miatt, hogy miért nem képesek az Apehos adatszolgáltatásokból átvenni maguknak. Úgyhogy én is annak híve vagyok, hogy igenis meg kell próbálni mindent, csak sajnos eddig olyan sok jót még nem tapasztaltunk.

Üdv. Kata

kovalkata

HozzászólásSzerző: melcsi62 » szer. dec. 01, 2010 3:26 pm

Köszi.. én nem tudtam erről a véleményezési lehetőségről, de miután tegnap-tegnap előtt voltam és több mint egy óráig kutattam, hogy hol a helyszín és ettől függetlenül is ... javasolni fogom a távoktatást, mint ahogy tettem azt minden évben azon a bizonyos értékelési lapra ráírva. Üdv.
melcsi62

HozzászólásSzerző: hvanna » szer. dec. 01, 2010 3:57 pm

A javaslatom egyik pontja.. a távoktatás volt. Tedd meg Te is, ha többen javasolják hátha elhallatszik a   "kutya ugatás az égig"

üdv: anna

hvanna

HozzászólásSzerző: hvanna » csüt. dec. 02, 2010 10:43 am

Sziasztok !

A jövő évi minimálbér 78.000, a garantált bérminimum 94.000 forint lesz,

Megállapodtak a jövő évi bérekről az OÉT-en

2010. december 2. 10:20

http://www.mti.hu/cikk/2010/12/02/megallapodtak_a_jovo_evi_berekrol_az_oet-en-517081
hvanna

HozzászólásSzerző: Rozalinda » csüt. dec. 02, 2010 10:51 am

Megállapodtak a szakszervezetek.   Azzal ugye  tisztában vannak, hogy ezzel meghatározták az egyéni vállalkozók és kis társaságok járulékalapját  is??  Ez náluk minimum 6,1 % járulékfizetés emelést jelent, akár  van nyereségük, akár nem, akár van bevételük, akár nem.  Megint lesz egy csomó vállalkozói igazolvány  visszaadás.
Rozalinda

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » csüt. dec. 02, 2010 11:16 am

Böbével egyetértve, én sem tartom haszontalanságnak a kötelező továbbképzést.

Lehet, hogy te nem jó helyre jársz, mert ahol voltam, ott komplett tankönyvet kaptunk, rengeteg hasznos információval, a devizás könyvelést olyan szinten kivesézte az oktató, hogy abban kifogás nem lehet, és emellett rengeteg új, vagy rég elfeledett, de hasznos dolgot mondott.

Persze itt is voltak olyanok, akik a jelenléti ív aláírása után angolosan távoztak, vagy elővettek egy könyvet, és azt olvasták... De gyanítom, hogy ők nem is igazi könyvelők...

nagy.andrea2

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » csüt. dec. 02, 2010 11:22 am

Rozalinda, nem csak a könyvelőknél van kötelező továbbképzés, hanem a könyvvizsgálóknál, adószakértőknél, orvosoknál is, ráadásul nekik még kreditpontokat is kell gyűjteniük ahhoz, hogy ne vegyék el az engedélyüket.
nagy.andrea2

HozzászólásSzerző: hvanna » csüt. dec. 02, 2010 11:36 am

Szia  !

Én sem tartanám haszontalanságnak ha, és amennyiben.. Amikor egy továbbképzés ugy kezdődik hogy én vagyok az XY előadó és Önök az alárendeltek, kusss.. embere válogatja.. de az utóbbi 2-3 évben kifogtuk.. azért irom többes számban, mert nem választhatjuk meg hová megyünk..(közbeszerzik)és tuti a legolcsóbbat választják,  és olcsó húsnak hig  a leve.

Az előadók  anyagot  felolvasás szerüen ledarálták ,  kérdezni nem engedett és a végén azt mondták hogy az anyagot elküldik ha megadjuk az email cimet és ki lehet nyomtatni. Persze több  mint száz oldalt..

Igen volt jó és hasznos is.. és az anyagot is megkaptuk nyomtatott bekötött formában még most is megvannak.. de az elmult  2 évben már nem igy volt. Az elégedetlenség ellenére végighallgattuk. Bizom benne hogy  a jövő évben kifogunk egy jobb oktató  céget.

hvanna

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » csüt. dec. 02, 2010 11:41 am

Szia Anna, nagyon sajnálom, hogy rossz oktatót fogtatok ki. Nincs annál borzasztóbb, mint amikor valaki csak úgy monoton ledarálja az anyagot (kvázi felolvassa a szöveget), és kész...

Nálunk minden fontosabb témánál konkrét (életszerű) példákat is mondott az oktató, felhívva a figyelmünket a hibalehetőségekre is. Szóval tényleg sokat tanulunk tőle. Nem akarok nevet írni, mert az már reklám lenne... de az oktató egyébként is tanít (mérlegképes könyvelőket), mellette könyvel és könyvvizsgál is, tehát nem csak az elméleti oldalát ismeri a szakmának, hanem a gyakorlatit is.

nagy.andrea2

ElőzőKövetkező

Vissza: Adatszolgáltatás