Kérlek titeket, hogy a vitát, az ellenségeskedést tudjuk be zaklatott életünknek. Eléggé feszes a munkaidőnk, túlhajszoltak vagyunk.
Maradjatok!!! :)))
Márti
Kérlek titeket, hogy a vitát, az ellenségeskedést tudjuk be zaklatott életünknek. Eléggé feszes a munkaidőnk, túlhajszoltak vagyunk.
Maradjatok!!! :)))
Márti
Kedves Anna és Olga!
Én is csatlakozom az előző hozzászólókhoz, és én is kérlek benneteket, hogy ne menjetek el.
Én nagy cégeket könyvelek ,a munkaügy -bér nem az én feladatom , csak főkönyvben foglalkozom vele, de bizony amikor szükségem volt valamire kérdeztem és világos szép választ kaptam tőletek.
Mindig elolvasom a válaszaitokat még akkor is ha pillanatnyilag nem érint, de bármikor szükségem lehet rá.Sokszor gondoltam már rá, hogy szóban is megköszönném nektek, de hát ez a hely nem olyan, és titokban szeretnék ilyen kollegákkal közvetlen dolgozni, mint TI vagytok.
Szép napot kivánok : Margó
Többször ránéztem az elmúlt napokban a kérdésre, az előzmények után bevallom nem indítottam expedíciót, de nem találtam meg.
Örülök, hogy nem sikerült törölnötök a regisztrációtokat, ha számít a véleményem ne is tegyétek meg. Aki miatt törölnél, az nem érdemli meg, hogy bármit tegyél érte, akik szeretik a hozzászólásaitokat, akikét ti szeretitek, azokat meg megfosztjátok a segítségetek lehetőségétől, meg a társaságotoktól.
Miután az előzményt nem láttam, állást nem foglalhatok, de bízom abban, hogy a "másik fél/felek" olvassák ezt a kérdést és büszkék magukra, mert tőled nem tapasztaltam személyeskedést eddig!
Az oldalon működik moderáció, itt meg kell kérdezzem, miért nem avatkoztak/nak be a modik, ugyanis az oldal érdeke, hogy két (lehet, hogy korábban már több) felkészült és napi aktivitással jelen lévő tag, ne juthasson el addig a gondolatig, hogy személyes támadások okán távozik (amennyiben ez megtörtént, akkor elnézést kérek az információhiányos felvetésem miatt)?!
Köszönöm a figyelmeztetésedet, örülök, hogy előzetesen is meg tudtam felelni neki!
Ugyanis azt írtam: "Miután az előzményt nem láttam, állást nem foglalhatok", továbbá felvetettem egy kérdést, ami szintén nem állásfoglalás, hanem információkérés.
Anna! Ne érts félre, nem Téged akarlak bántani, de el lett mondva a vélemény, hogy maradj. De az az ömlengés ami mostmár itt napok óta folyik, nekem kicsit már kezd az idegeimre menni. Akárhányszor felnézek a Fórumra, az 5-6 éppen pörgő kérdésből biztos, hogy valaki hozzászól ehhez a témához, és olyanok is akiknek semmi fogalmuk nincs az előzményekről.
Tényleg be kellene mostmár fejezni ezt az óvodásdit.
Üdv. Kata
Nem szoktam ilyen lenni, de kihozta belőlem ez a pár napi dedó.
Ha valaki ezek után kíváncsi az előzményekre itt megtalálja:
Fiatalkorú munkaváll. kapásból valaki?
Kinek-kinek saját döntésére van bízva hogyan alakít ki akár objektív, akár elfogult véleményt.
Részemről fenntartom az ott leírtakat, haszontalannak tartom az erre elpocsékolt időt!
Aki kővel hajigál, hát tegye azt, lelje örömét benne!
Elgondolkodtató azonban, valamikori időkből talán ismerősként köszön vissza ez a módszer!
A tényeken ez mit sem változtat, a fórum színvonalát valljuk be őszintén ez nem fogja emelni, és az utóbbi időben tapasztalható mélyrepülésben történő minőségi romlását sem fogja megakadályozni!
Olykor a hibást választ adó a kritikát kikéri magának, és a reakció az, őt egyesek el akarják üldözni a fórumról, meg mindenbe belekötsz, meg ha ennyire okos vagy..., egyeseknek szúrja a szemét, hogy szabályzatotkat küldök, stb, stb.........
Egyáltalán nem erről van szó T. Kollegák! A Fórum szabályzata világosan leírja, hogy az esetleges rossz válaszokért, tanácsokért a kérdezőnek jogorvoslati lehetősége nincs, saját felelőssége a kapott információt hogyan használja fel. Elhiszem, és nem is vitatom a válaszadókat a jó szándék és segítés vezérli. Vajon használunk-e azzal ha az általunk jónak ítélt, valójában hibás döntést próbáljuk elfogadtatni (ráerőszakolni), vagy olyan tv-re hivatkozunk, ami már nem él, vagy rég elavult szabályzatot kínálunk? Nem ecsetelem ezek jogkövetkezményeit, erre az ART megfelelő §-ai választ adnak.
Az utóbbi ideje épp ennek köszönhetően (lásd: ezt megelőző bekezdés előttit) más fórumokon is elég gyakran megfordulok, a jövőben talán azok fognak privilégiumot élezni. Sajnálkozó, síránkozó hozzászólásokat nem várok, azt kérem ettől kíméljetek is meg, ez nem az én műfajom! Ha valamikor el is maradok majd a Fórumtól, azt nem sértődötten fogom megtenni, hiszen azon kívül hogy adtam, sok hasznos információt is kaptam, és egyet értek Szilvivel, aki a "Ki érti ezt?" Jav: "Értitek ezt?" kérdés kapcsán leírta, aki menni akar, azt hagyni kell elmenni!
Már hallom a kérdéseket és vádló beszólásokat ami néhány fórumozóban megfogalmazódik (és mindezt személyeskedés nélkül és tagokra való célzás nélkül írom), ha te ennyire okos vagy, mondd mégis miért kérdezel?
Lehet, sejtjük a választ, de megerősítésre várunk, vagy pusztán kíváncsiak vagyunk arra, vajon kínálkozik-e más alternatíva az általunk már megoldottnak vélt kérdésre.
Egyetlen egyszer sem állítottam, hogy mindent tudok, és kizárólag csak én, még egy behatárolt, általam jól ismert területen sem!
Írta egyszer valaki, ha jól emlékszem Szedlacsek: aki azt állítja magáról, hogy mindent tud a szakmáról, az vagy hazudik, vagy festi magát (lehet nem szó szerint, de valahogy így hangzott el).
Azt is írta másvalaki (talán Olga), hogy mindenkinek vannak erős és gyenge oldalai, ki egyik, ki másik területen jártas. Akkor arra kell koncentrálni!
Csak saját példákat említenék, és csak gyengéket!
Van pl az EVA! Nem érzem magam otthon ebben az adózási módban, nincs is evásom. Az alapkérdéseken túl mint pl: bevételi határ, főállásű evás, mv melletti (36 ó) járulékfizetése, evás adózók könyvvezetési lehetőségei, szakképz hj -azt hiszem ennyi- nem ástam magam bele a témába, és nem is igyekszem azokat megválaszolni.
Vagy a mg egyes területei: őstermelő, kistermelő, családi gazdálkodó. Igaz pár éve tanultam ezeket: agrárpénzügy, agrárinformációs rendszerek, az EU agrárpolitikája, de nem foglalkozom ezzel nap mint nap, a kapcsolódó jogszabályok viszont annyit változnak egyik évről a másikra, főként az utóbbi néhány évben, hogy a kérdés megválaszolásához kevésnek érzem az általam birtokolt információt.
Jön a következő kérdés: te úgy véled, tévedhetetlen vagy és még soha nem adtál rossz választ?
Nem vagyok tévedhetetlen, és néha -remélem csak elvétve-, hibás az általam adott válasz, de hogy jó magyarsággal érzékeltessem, rendesen ég is a pofám olyankor. Volt hogy egy módosítás elkerülte a figyelmem, pár napig csak nézelődtem, úgy szégyelltem magam, szerencsére kijavítottak!
Nos, mint az elején írtam, mindenki a saját íze szerint magyarázhatja a történteket, alkothat véleményt, akár tárgyilagosan, vagy csak szubjektivás által vezérelten!
Üdvözlettel:
Nelly
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég