Adófórum

Adózási és számviteli információk

808M önállósította magát

Adatszolgáltatás

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: adotanacs » kedd márc. 04, 2008 7:36 pm

Nekem olyan problémám is van, ami többszöri telefonálásomra sem oldódott meg immár három hónapja.  Van egy ügyfelem, akinek az adószámára rendszeresen bevallásokat küldenek be, nyilván nem én vagyok a feladó, de az üzenetek nekem jönnek hogy nem volt jogosult a feladó a bevallás benyujtására. 708,808,703,808,,1041,765 mindenfajta bevallás elutasítva. Az biztos hogy a bevallások nem az én ügyfelemé, mert alk. sincs, nem is ÁFA alany stb. Most már naponta jönnek az elutasítások, 8db. Már ezt vehetem akár zaklatásnak is. Kinyomoztam a bevallás feladóját, felhivtam telefonon, kiderült hogy neki is mindig elutasító nyugta megy, majd ujraküldi és kezdődik mindkettőnk felé az elutasítás elölről. Ani

adotanacs

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: adotanacs » kedd márc. 04, 2008 8:47 pm

Nem találom a hibalistát?  Az üzeneteknél nincsen, hol keressem? Köszi Ani.
adotanacs

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: kohnmari » kedd márc. 04, 2008 8:58 pm

Szia Ani!

Valószínűleg javították az ellenőrző programjukat, s megszünt hibának lenni a nem létező hiba. Azért  az érdekes, hogy egy már elküldött üzenetet (hibalistát) is le tudnak törölni.

Üdv. Mari

kohnmari

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: adotanacs » kedd márc. 04, 2008 9:02 pm

Szia Mari! A szöveg megvan, még küldték a javitókód számát  is, csak azt nem találom mi a hiba.
adotanacs

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: Napraforgó » kedd márc. 04, 2008 9:03 pm

Szia Marcsi!

ÉN NAM VALLOM, ott ahol nincs más alkalmazott (munkaviszonyos) sem őstermelőnél sem egyéni vállalkozónál. (ha egyszer így írták ... ne csináljanak belőlünk hülyét!!!) Üdv:Napraforgó

Napraforgó

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: kohnmari » kedd márc. 04, 2008 9:08 pm

Sziasztok!

Én sem vallom annál az egyéni vállalkozónál, akinél nincs más alkalmazott. (APEH-előadáson  így hangzott el). Üdv. Mari

kohnmari

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: kohnmari » kedd márc. 04, 2008 9:09 pm

Szia Ani!

Szerintem várj még egy kicsit, s a szöveg is el fog tünni. Üdv. Mari

kohnmari

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: adotanacs » kedd márc. 04, 2008 9:11 pm

Pedig lehet hogy azt csinálnak ha a 1041-en is jelenteni kell a munkábalépéskor, mint ahogy arról a mai sajtóban szó volt. Olyan vakítóan fehér lesz a gazdaság, hogy csak napszemüvegen keresztül nézhetjük. Üdv. Ani 
adotanacs

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: lelik.istvan » szer. márc. 05, 2008 4:34 am

Szia Ani!

Hibalistát keresel? Jó helyen keresed.

De két esetnél ne keresd:

-Az egyik,  amikor az egyébként  jó bevallásodra a "generálozott"   rendszer  az ÜZENETEK menűpont helyről javitókódszám megadással  hibaüzenetet küld egy  onnan  letölthető  "képtelen" hibalistával.  Hát én igy jártam,  itt olvasom, hogy többen is. Ezért javaslom ujra, hogy még kicsit várjál, de ha nagyon idegesit, felgyorsithatod azzal, hogy felhivod a hivatalt vagy személyesen intézkedel. Persze az is lehet hogy azt a "képtelen" hibalistát nem is alkotja meg.

-A másik eset az -és erre van utalás a hibaüzenetekben is- amikor a rendszer  valamilyen oknál fogva  hibernálja bevallásodat. Pl. ha  u.arra az időszakra u.abból a bevallásból kettőt küldesz be. Ez esetben  ne várj, hogy majd küldi a hibalistát vagy hogy majd Te letöltöd, mert a letöltés ikonját meg se jelentetik. Ilyenkor az elsőként beküldött bevallásra megadott javitókódot kell használni.

Bizonyára tudtad ezeket, én csak megnyugtatni akartalak arra az esetre, hogy ha  részedről minden rendben volt, akkor nincs miért idegeskedned. A másik oldal is hibázhat! Igaz, azt nem büntetik! 

Tehát kicsit várj, nemsokára jönnek a "Bevallás sikeres feldolgozása" üzenetek. Nos, a napszemüveget  ekkor gyorsan vedd elő, mert minden kifehéredett!

Üdv: Pista 

lelik.istvan

808M önállósította magát

HozzászólásSzerző: adotanacs » szer. márc. 05, 2008 10:04 am

Sziasztok! Felhívtam az APEH bev. osztályt, nem létező hibát jelzett a programjuk, valószínü  hogy hivatalból kijavítják.

Ezt a hibát mindkettő bevallásnál a startkártyásnál hozta, ha más is kap emiatt hibaüzenetet, ne aggódjon mivel nem hiba. Üdv. Ani

adotanacs

ElőzőKövetkező

Vissza: Adatszolgáltatás