Sziasztok!
Ez az AM könyv sem egyszerű eset, de lehet, hogy csak én görcsölök vele. Ahány munkaügyi központot kérdezünk meg, annyiféle választ hallunk a pályakezdő AM könyvesek magánnyugdíjpénztári tagságáról. Ha azt nézzük, hogy kell, vagy nem, az AM könyves foglalkoztatás egy napos munkaviszony. A 15 napot illetően, a rendes munkaviszonyos pályakezdőnek 15 nap áll rendelkezésre, hogy önként választhat magánnyugdíjpénztárat, ha ezt nem teszi meg, akkor csak "irányított" pályakezdő lehet.
Aki az AM könyvesek magánnyugdíjpénztári tagságát előírta, nem valószinű, hogy ismeri a gyakorlatot. Nem tudom, hogy nálatok hogyan működik, de az én ügyfeleim a tárgyhót követő hó elején hozzák az AM könyvesek adatlapját. Mire kiderül, hogy pályakezdő AM-könyvest foglalkoztatott - ha egyáltalán kiderül - régen letelt a 15 nap. Akkor csak irányított lehet, de mire én kitöltöm a bejelentkezési lapját, már régen odébb is állhat, s az utánam következő foglalkoztató is elmélkedhet a magánnyugdíj-pénztár tagságon.
Ha jól emlékszem, 1-2 hónapja módosították a 0708M-es bevallás főlapját azzal, hogy rákerült a magánszemélyhez köthető magánnyugdíjpénztár adónem kódjának jelölése. Eddig nem is volt rá lehetőség, hogy jelöljük az AM könyvesek magánnyugdíjpénztár tagságát. Eddig nem volt rá kiváncsi az APEH? Én ennek sok értelmét nem látom, de ha az APEH így kivánja, hát jelöljük.
Üdv. Mari
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 71 vendég