Zsuzsikám!
Maradhat lezáratlan kérdés. Ha olyan kérdés marad lezáratlan, amelyre közben volt már válasz csak a kérdésfeltevő nem zárta le (mert elfelejtette, vagy nem akarta), akkor időközönként vagy legkésőbb év végén a moderátor lezárja azt és a hozzászólók megkapják a pontjaikat. Ha egyetlen hozzászólás sem érkezik a feltett kérdésre, akkor is lezárásra kerül a kérdés, csak a helyezési pontszáma a kérdésfeltevőnek nem növekszik meg. Az általam felvetett és nehezményezett esetben azonban a pontfelajánló tett a saját felrakott témájához egy hozzászólást (ha jól emlékszem olyan szöveggel: írjál ide valamit és elfogadom a válaszodat), majd ezt a saját hozzászólását elfogadta, lezárta a kérdést. Így a meglévő toplista pontja azonnal megnövekedett 5oo ponttal. Ez a módszer az, ami igen csak nem tetszik nekem. Ez az eset nem lehet véletlen, ő maga fogadta el a saját "hozzászólását", aminek semmi köze nincs a szakmai hozzászóláshoz. Miért van erre szüksége egy egyébként nagyra becsült szakembernek? Hagyta volna nyitva a felajánlását, az válasz nélkül maradt volna, legfeljebb a vásárlásra/kérdésre felhasználható pontszámai lecsökkentek volna. De nem csoportosít át a vásárlásra fordítható pontjaiból pontokat a toplista helyezési pontjaiba!! Az összpontszám (vásárlásra fordítható + helyezési pontszám) nem változik akkor, ha a saját hozzászólását fogadja el valaki, de átcsoportosít pontokat, mégpedig abba a "csomagba", amelynek szakmailag talán nagyobb a tétje, mint a vásárlásra fordítható pontoknak. S megjegyzem, nem ez volt az első ilyen eset, csak eddig nem tettem szóvá. Sőt, előző évben is történt ilyen ugyanezen fórumozó részéről. Egyszeri alkalom előfordulása esetén még feltételezi az ember a tévedést, többszöri ismétlődés esetén azonban nem. Nem érdemes ezzel tovább foglalkozni, mindenki leszűrheti a maga érzéseit az esettel/esetekkel kapcsolatban. Remélem az esetbéli kérdésfeltevő is. Ne haragudjatok, hogy nem kimondottan szakmai kérdéssel kapcsolatban fárasztottam a hozzászólókat. Köszönöm, hogy vettétek a fáradtságot és ilyen kis "lelkiző" üggyel is foglalkoztatok. A kérdést természetesen le fogom zárni hamarosan.
Egyébként P Zsuzsi hozzászólásával tökéletesen egyetértek, azonosulok a véleményével. Sajnálatos dolognak tartom én is, hogy ilyen dolog előfordulhat, s ilyen méltatlan témával kelljen foglalkozni. De talán olyan szempontból nem volt haszontalan a felvetés: megismertük mi felhasználók a rendszer működésének mikéntjét.