Szia Margó!
Szíven ütött az amit írtál. A FEOR módosítás tekintetében én is a 1008-ra gondoltam csak. Ha a 1041-t is javítni kell az szuper. De végül is azért időnk van valamennyi, mert ez a 2011. januárra leszámfejtett béreket éritni ugye?
Évi
Hurrá!
Januárban egyébként is csak a lábunkat lógatnánk, nemde? Úristen, mikor fogom ezt megcsinálni?
Még valami idénre?
Tuti, hogy kell küldeni a 1041-et. Nézd meg a kitöltési utimuti 10 oldal példa. Ott direkt a feor változásról beszél. Na most ha nekem decemberben van egy cukrászom 5122 feor93. Az januártól a feor08 szerintáru és divatbemutató lesz. Kinek jó ez igy. Meg a feor számok harmadával csökkent, tehát sokakat át kell sorolni.
Miért ti szoktatok szilveszterezni?? Majd akkor forgatjuk a feorokat. Első lépés átirja törzs a könyvelő programban s után szerkeszti a 11T1041-et es beküldi.
Azért mondtam, hogy amikor még van idő, az 5122 /feor93-ban cukrász/az a feor08-ban, mármint a cukrász milyen szám alatt fut, mert tuti, hogy nem 5122.
A 1041-et, ill. 1141-et új dolg. bejelentése előtt 24 órával, minden további változást a változást követő 8 napon belül kell beküldeni. Ez alapján a feor-átsorolásról jan. 8-ig be kell küldeni a 1141-et, jan. 12-ig viszont a dec. havi 1008-at küldöd még a régi feor-számmal, tehát szilveszterkor a gépben azt még nem állíthatod át. Azért írtam, ha nov. végén kibogarászod egy külön nyilvántartáson a megfeleltetéseket, akkor talán??? időt nyersz. Én szilveszterkor egyébként az e.váll. éves écs-jét pörgettem végig, előkészülve az 53-asokra, ill. a havi fix-esek bérszámfejtését készítettem és azoknál a vállalkozásoknál ahol lehetett, a 01-eseket csináltam meg. De mindenki azzal tölti a szilveszterét, amivel akarja. Egy könyvelő biztos nem fog unatkozni. Üdv. Margó
A cukrász 5135 lesz jövőre. Nem irtam végig a gondolatot.
Szóval neked lesz igazad, hogy szilveszterkor nem tudom átirni, csak ha decemberi bér készen 1008 elküldve. MOndjuk jan 12 körül és után. Ez nagyon bosszant. Januárban amugy is rengeteg a munkánk. A könyvelői munka felét különféle adatbázisok feltöltése és karbantartása tölti ki. Ez ostobaság. És még bosszant is amikor olvasom a pénzügyminiszter nyilatkozatait, hogy csökkent az adminisztráció.
Meghaladja az értelmi képességemet annak megértése, hogy a cukrász miért nem volt jó 5122-nek miért jobb ha 5135. Persze a KSH-ban van indoklás, de azt igy könyvelői szemmel nem tudom elfogadni. A KSH-ban ráérnek különféle elméletek gyártására. Én nem érek rá és nem is fizeti meg sem senki az ezzel való veszkődést. Már megint közhelyeket pufogtatok... de bosszuságomat mulszály volt kifejeznem!
A szilvesztert csak szemléltetésnek irtam: se ünnepünk, se szabadidőnk, se pihenésünk nincs ez miatt a sok értelmetlen feladat miatt. Mostanában beleolvastam ismét az Ember Tragédiájába. Ugy érzem magam, mint:
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 37 vendég