Azt a hibát én is elkövettem, hogy nem kértem el mnypt-i belépési nyilatkozatát. Van egy adatlap amit az alkalmazott kitölt az adatival és én ez alapján jelentem be.
Egy főiskolai végzettséggel rendelkező illetőről feltételeztem, hogy ki tud egy ilyet tölteni.....
De ennek ellenére elismerem, hogy kellett volna kérnem a belépési nyilatkozatát.
Ez a "tanulópénz" !
Üdv. Nóra
Apeh tájékoztató:
Tájékoztató a magánnyugdíjpénztári tagdíj 2008. évben történő utólagos bevallásának megváltozott szabályairól
2008.04.30.
Sajnos ezt archiválták, de segíthet.
önellenőrzéssel kell megoldani, de ha a munkáltató vétlen, akkot nincs pótlék.
09T1041 kitöltési: Az A/8 (Magánnyugdíj-pénztár neve, azonosítója), rovat az adatok ismeretében kitölthetõ, de kitöltése nem kötelezõ.
A 0917-es nyomtatványon át kell vezetni a javítást.
Üdv: K.Judit
A NYENYI-t is javítani kell !
Üdv: K.Judit
Sziasztok !
Nagyon köszönöm mindenkinek a hozzászólását !
Sajnos a saját hibámat is felfedeztem, és okulásért írom le - természetesen tisztelet a kivételnek -, elővettem az illető alkalmazott kilépő papírjait, mégegyszer átbogarásztam, és az előző munkáltató úgy töltötte ki, hogy az alkalmazott nem mnyp-i tag.
Erre jobban kellett volna figyelnem, az egészben az a bosszantó, hogy mindig "figyelmesen" nézem át a kiépő papírokat. Ez mégis elkerülte a figyelmemet, és még az sem lehet mentség, hogy azzal a dátummal elég sok belépő volt.
Mindenkinek jó munkát kívánok !
Üdv. Nóra
Válasz Nagy Évának és a többieknek!
Van olyan hely, ahol le lehet kérni - én is itt a fórumon találtam rá -
https://www.magyarorszag.hu/allampolgar/szolgaltatasok/magannyugdijpenztar.html
Nézzétek meg ezt a helyet.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 37 vendég