Adófórum

Adózási és számviteli információk

Termékdíjbevallás ügyfélkapun

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: olahneedit » hétf. ápr. 20, 2009 9:32 am

Sziasztok!

Köszönöm SzJuli a kimerítő választ, pontosan erre voltam kíváncsi. Igen, a Coca-Coláról van szó. Azóta persze én is kutakodtam a témában, kicsi okosabb lettem. De hogy mennyi minden van fent a neten a témáról.....elég volt átolvasni. Sajna még régi írások is vannak, rá kellett jönni közben, hogy nem minden igaz. Tehát a Coca felől megnyugodtam, ugyani nála nem arról van szó, hogy átvállalják, hanem arról, hogy "megforgatják" az árut, hát az ő dolguk, a lényeg, hogy nyilatkoznak arról, hogy mi már nem vagyunk az első továbbforgalmazó vevők. Ámen.

Csomagolás: kizárólag olyan nagykertől van beszerezve, mely minden egyes számláján nyilatkozik arról, hogy a termékdíj alól mentesek( a termékek)," mivel a hasznosítási díj az Öko-Pannon Kht hasznosítást koordinálü szervezetnek, valamint az ezen felül fennmaradó termékdíj (0Ft) megfizetésre került" . Hát nem pontos, az tény, de a vállalkozót sem ejtették a fejére, oka van annak, hogy csak onnan vásárol tasakot, papírt, reklámtáskát, stb. Engem ugyan nem nyugtat meg a dolog, de a vállalkozó tartja érte a hátát, hát legyen. Illetve tervezem felhívni őket, hogy ugyan pontosítsák már a szöveget, ha már ilyen nagyon meg akarják tartani a vevőiket.

Találtam viszont bevallani-valót, a bortermelőket. Nekik is van "írás" minden számlán, de nem igazán pontos, illetve én csak azt veszem ki belőle - mivel most már ismerem a nyilatkozatok szövegeit -, hogy a saját kötelezettségeikről nyilatkoznak. Amíg más írást nem látok, bevalljuk szépen.

Gerine megjegyzésétől viszont megijedtem. Ezek szerint az átvállalt csomagolóanyagokat is nyilván kellene tartani, kóddal szépen bevallani, majd - általam még nem ismert módon - " a mentesség oszlopát kitöltve" lenullázni. Hát ez nincs meg.

(Opsz, még egy pár számla az áfához.......hááát, tulajdonképpen még időben)Na mentem.

Üdv: Edit

olahneedit

HozzászólásSzerző: Szjuli » hétf. ápr. 20, 2009 9:38 am

Számlán átvállalt termékdíjjal kapcsolatban nincs semmi teendő. A szerződésben átvállaltakat kell csak bevallani, de az egy másik téma.

Saját csomagolás szövege, ha valaki koordináló szervezethez csatlakozott:

„a .......................... környezetvédelmi termékdíj alól .....%-ban mentes, a hasznosítási díj megfizetve, továbbá az ezen felül fennmaradó termékdíj, a bruttó árból ......................... Ft”

Sokan beleteszik a koordinálószervezet nevét is a szövegbe. ez egyrészt nem helyes, másrészt ettől még nem lett átvállalva!

Ha nem az a szöveg van rajta, amit az előző hozzászólásban írtam, akkor NINCS ÁTVÁLLALVA, tehát a vállalkozód kötelezett és fizetnie kell.

Szjuli

HozzászólásSzerző: olahneedit » hétf. ápr. 20, 2009 9:46 am

Kész. Szóval megnéztem, a nagyker számláin kb februártól pontos a szöveg, és félreérthetetlen. Viszotn mintha olvastam volna olyan írást, hogy ha átvállalják, akkor átvállalnak mindent, a bevallási kötelezettséget is. Vagy csak álmodtam?

olahneedit

HozzászólásSzerző: olahneedit » hétf. ápr. 20, 2009 9:51 am

O.K, tehát nem álmodtam, a sima csomagolás termékdíját átvállalhatják.

olahneedit

HozzászólásSzerző: Szjuli » hétf. ápr. 20, 2009 9:51 am

Nem álmodtál. :)

A számlán átvállalt termékdíjjal kapcsolatban minden teendőt átvállal az átvállaló.

Szjuli

HozzászólásSzerző: olahneedit » hétf. ápr. 20, 2009 10:00 am

Köszönöm szépen a válaszokat. Így utólag már rájöttem, hogy ajánlhattam volna fel több pontot is.....pláne, hogy közben kiderült, mi mindent nem tudtam még.

Szép napot Nektek! Megyek a postára.

olahneedit

HozzászólásSzerző: Szjuli » hétf. ápr. 20, 2009 10:04 am

Szerintem itt az emberek nagy része nem a pontért csinálja. Örülök, hogy segíthettem.

Juli

Szjuli

Előző

Vissza: Adatszolgáltatás