Szia!
A mi "hagyományos" adatszolgáltatásainkat nem, mert azok benne voltak a 0708-asokban. Egyébként nekem van is fenn egy kérdésem az SZJA nyilatkozatokról, és ott azt is kitárgyaltuk, hogy az előző évekhez képest még azt is megszüntették, hogy jan.15-ig nyilatkoztatni kell a munkavállalókat. A 07M30 kitöltési újtmutatója is részletesen kitárgyalja az eddigi adatszolgáltatásokhoz kapcsolódó teendőket. Szóval azok a K-s adatszolgálatatások, amik még megmaradtak 2007-re, már nem érintenek legtöbbünket.
De azért azt javaslom böngészd át a honlapon, mik maradtak ezek a K-s adatszolgáltatások. Nem sok maradt, úgyhogy hamar végzel, és akkor pontosan el is tudod dönteni, hogy Neked kell e ilyen.
Üdv. Kata
Sziasztok!
Ha a K-s adatszolgáltatások már érintenek, akkor nullásan ugye nem kell beküldeni?!
Megbízási jogviszonyról 07M30-t kell kitölteni?
Csilla
Szia Csilla!
Akit nem érintenek a K-s bevallások, azoknak nem kell küldeni őket nullásan.
A megbízási díjat a kifizetőnek szerepeltetni kell az M30-ban.
üdv. Kata
Csilla! Ki ne találd. A K-s adatszolgáltatást csak az adja és csak azt, amiben valamelyik K-nál érintett.
A megbízásos jogviszonyról a kifizetéskor már kellett adni az illetőnek olyan igazolást, amiben leigazoltad a jövdelmét, levont adóját, stb. ami alapján azt azt a bevallásába be tudja állítani.
Az M30-as legalábbis ilyen néven a dec.31-én munkaviszonyban, társasválalkozói jogviszonyban állók részére adandó ki. Természetesen, ha az ilyen munkaválallónak volt külön megbízási díja, stb., vagy a tagnak -, akkor a többi jövedelmével együtt a munkáltató/kifizető a kifizetett önáló tev. dolgait is le kell, hog igazolja. Ha nem adtál esetleg a megbízásosnak évközben igazolást, vagy évvégén, akkor azt egy külön igazoláson kiadhatod, de elméletileg arra nem a 07M30-as való.
Kaptam róla a kifizetéskor szja igazolást és nyugdíjjárulék igozolást.
Viszont az én bérprogramomnál az M30 jövedelemigazolásnál választhatok munkáltatói és kifizetői igazolások közül. A munkáltatóinál nem szerepel, de a kifizetőinél automatikusan nyomtatja.
Csilla
Ezen kifizetőtől csak egy megbízási díj volt, semmi más egyéb!
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 52 vendég