Sziasztok!
Ha valaki férjhez megy és megváltozik a neve, mert elé kerül, hogy ....né, akkor azt véleményetek szerint be kell jelenteni? Mert a 1041-es nyomtatványon erre nem látok lehetőséget, vagy máshol kell?
Köszönöm
Szilvi
Sziasztok!
Ha valaki férjhez megy és megváltozik a neve, mert elé kerül, hogy ....né, akkor azt véleményetek szerint be kell jelenteni? Mert a 1041-es nyomtatványon erre nem látok lehetőséget, vagy máshol kell?
Köszönöm
Szilvi
Szia! Nálam a Bt. tag ment férjhez, a 07202/T változásbejelentőn küldtem be a változást. Töltöttem a hatálybalépés időpontját, 8.blokkban újként a nevét, többi adatát a régit írtam be. Elfogadták.
Üdv:tepimail
Szia Szilvi!
Ez jó kérdés. EV-nél sima ügy, mert a vállalkozói igazolványt az okmányiroda kicseréli és egyúttal jelenti is az APEH-nak. Tovább gondolva, olyan is előfordulhat az alkalmazottnál, hogy váláskor visszakéri a születési nevét. A 1041-esen csak úgy lehetne megoldani, hogy egyik nappal kijelentem a régi nevén, a következő nappal pedig újra bejelentem (de csak hangosan gondolkodtam!). Ezt jó lenne tisztázni, mert az APEH már mindenért bírsággal fenyeget.
Üdv. Mari
Szia Mari!
Most, hogy így megemlítetted, eszembe jutott, hogy van egy ilyen esetem is, hogy elvált és visszavette a leánykori nevét.
A be és kijelentés számomra azért nem logikus, mert biztosítási jogviszonyt jelentünk a 1041-en, a névváltozás nem függ össze a jogviszonnyal, végül is a 0708-ason látják, hogy névváltozás van, és adóazonosító jel ugyanaz, és mindig azt hangoztatják, hogy adóazonosítón tartanak minket, embereket nyilván.
Azért is tettem fel a kérdést, mert én is attól félek, hogy képesek megbüntetni, ha nem jelentem, igaz az időből már így is kicsúsztam, de jobb később mint soha. Dehát milyen nyomtatványon jelentsem, ez itt a kérdés.
Na jó, ők is emberek természetesen.
Sziasztok!
Nem lehet, hogy a 07T34-en kell jelenteni? mivel az adóigazolványán szereplő adatok is megváltoztak, így újat kell kérnie. Igaz azt írtad minden személyes papírját átiratta. Akkor vélhetően a TAJ kártyáját és ezt is kicserélte.
Üdv.
Szilvi! Szerintem ha az illető alkalmazott, a névváltozást, mint természetes személy ő intézi, te nem is tudod helyette elintézni. Neked mint munkáltatója szerintem nincs jelentési kötelezettséged. Azt írod minden személyes papírját átiratta. Én azután, hogy jelzi átiratta a papírjait, simán az új nevén szerepeltetném a bevallásomban hisz az összes egyéb azonosítója a régi.
üdv: tepimail
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 33 vendég