Adófórum

Adózási és számviteli információk

Jól átvágták azokat akik hittek a mesében !

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: hvanna » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumozók !

A nyugdijjárulék emelés kapcsán..

Az Orbán-korbács lesújt a "szinglihordákra"

Elfogadta a parlament azt a javaslatot, melynek alapján a nyugdíjjárulék 10 százalékra emelkedne. A kormány kommunikációja szerint erre a legalább 40 éves munkaviszonnyal rendelkező nők nyugdíjba vonulását lehetővé tevő kedvezmény miatt van szükség, ennél azonban valószínűbb, hogy Brüsszel megint rákoppintott a kormány fejére és az emelésre a hiánycél tartása miatt kényszerültek rá. Az átlagbér környékén keresők a járulékemeléssel együtt már több mint 4500 forintot veszítenek, ha nincs gyerekük.

Megjegyzem, sújta azokat is akik már felnevelték gyermekeiket. A 16 %-os egykulcsos adó azoknak kedvez aki az ez évi 32 %-os kulcsban vannak és magas keresetűek.

Hab a torán hogy azok akik  magas keresettel rendelkeznek , pl havi 800 e Ft körül  a járulékfizetés felső határ miatt nem is fizetnek egész évben fél százalékos nyugdijjárulékkel növel levonást ( 9,5 % ról 10 % ), mert a felső határt már szep-okt-re elérik.

http://hirszerzo.hu/profit/20101108_jarulekemeles_megszoritas

Bérkalkulátor

2010 - 2011 - 2012

http://www.szamlazoprogram.org/szamla0.php

a 10 %-os nyugdijjárulék emelés figyelembe vételével.

Üdv:hvanna

hvanna

Jól átvágtak mindnekit !!

HozzászólásSzerző: kaloczy » szer. nov. 10, 2010 8:09 am

Hogy átvágtak mindenkit? Hát átvágni csak azt lehet, aki hisz a mesékben. (Meg a választási ígéretekben, meg a kommunikációs szakembereknek.)

Engem nem szokott túl sok meglepetés érni. Mivel még nem vagyok szenilis, én nagyon jól emlékszem arra, hogy alig 12 évvel ezelőtt pont a jelenlegi kormányzópártból jelentette ki illusztris személyiség, hogy "a kormány szava nem úri becsületszó". 

Én azóta ehhez tartom magam, így annyira nem lepődök meg, hogy már megint hazudtak/nak.

Zsuzsa

kaloczy

HozzászólásSzerző: katonaa@ks.hu » szer. nov. 10, 2010 8:17 am

x

katonaa@ks.hu

HozzászólásSzerző: katonaa@ks.hu » szer. nov. 10, 2010 8:17 am

Jaja, Zsuzsa, én sem vagyok szenilis, meg már gyerek sem, szóval nem hiszek a mesékben. Átvágni szerintem azokat sikerült, akik a jelenlegi kormányzópártra szavaztak.

... Engem tehát nem sikerült.

katonaa@ks.hu

HozzászólásSzerző: tepimail » szer. nov. 10, 2010 8:20 am

Engem sem lehet már átvágni. Minden változás kedvezőbbnek mutatja magát és így is harangozzák be, de mi tudjuk, hogy amit egyik adónemben vagy járulékban elengednek, azt máshol duplán beszedik. Így megy ez már évről-évre. Én még egyetlen változással sem jártam jól.

tepimail     

tepimail

HozzászólásSzerző: hvanna » szer. nov. 10, 2010 8:28 am

Szia Zsuzsa !

Én sem hittem  sosem az "esti, és reggeli mesének" sem a választási igéreteknek sem. Ma reggeli  nyilatkozatban ( kormány szóvivő) és a  többi nyilatkozó  csusztattak annyit hogy abból már egy jeges bobpályát lehetne épiteni:-)) többet is. 

Üdv:hvanna

hvanna

HozzászólásSzerző: aniko.varga2006 » szer. nov. 10, 2010 8:31 am

Mára úgy alakult, hogy talán mégsem lesz járulékplafon a munkáltatói járulékra. De hogy ez miből következik, a meteorológiai vagy a szeizmológiai jelentésből, arra nincs iránymutatás. 
aniko.varga2006

HozzászólásSzerző: Bakosné » szer. nov. 10, 2010 8:32 am

Ha a fél százalék emelés a 40 éves munkaviszony utáni nyugdij miatt van, akkor most miért akarják bevezetni a munkáltatói nyugdijjárulék25-35 milliós plafonját? Ha egyszer kevés a pénz a nyugdijakra, akkor itt most mégis csökkentik a felhasználható keretet?

Mert ugye kinek van évi 25-35 milliós jövedelme? Megint a felső tizezernek kedveznek, mint az SZJA %-kal is.

Márti

Bakosné

HozzászólásSzerző: illesreni » szer. nov. 10, 2010 8:41 am

Ha baj van akkor szívjunk egyenlő arányban ..... szerintem. Ha a seggünk is kilóg a gatyából, akkor ne osztogassunk..... szerintem. Mindig lesz olyan réteg akit hátrányosan érint a változás. A baj az arányokkal van.

Én jól járok ( 3 gyerekes viszonylag normális fizuval ) , főleg ha a nyugdíjazottak el is mennek nyugdíjba, akkor felszabadul a helyük , ez tetszik, de a tapasztalat az, hogy nyugdíjazáskor a hölgyek új erőre kapnak és be akarják bizonyítani hogy többet érnek a " fiataloknál" .

Az a baj , hogy ezt az egészet elk......tuk , de nagyon. És erről a rendszerváltozás óta minden kormány tehet. Nagy baj van, összefogni kellene nem gyűlölködni.

illesreni

HozzászólásSzerző: validitas » szer. nov. 10, 2010 9:25 am

Ha egyáltalán el lehet menni 40 év munkaviszony után, mert ugye erre még csak szöveg van, törvény nincs. Meg olyan hírek is szállonganak, hogy gyerekszámtól függene, pl. 3 gyerekes 40, 2 gyerekes 41, 1 gyerekes 42 év || az esetleges kieső idők (gyed-gyes ilyen-e vajon?) . 

Szóval nagyon kinéz az a 62-65 éves kor, úgyhogy megint néphülyítés az egész. Ha meg el lehetne menni, már most írják, hogy az ugye nem teljes nyugdíj, hanem korkezdvezményes(ha jól tudom), és hiába éri majd el a 65 évet, akkor is marad a csökkentett nyugdíja.

Hát akinek jó a jövedelme, ebből következően magas a nyugdíja, az lehet, hogy megengedheti magának a csökkentett nyugdíjat, de nagyon sokaknak minden fillér számít. Ezért inkább még kénytelenek rá is húzni néhány évet, ha lehet, ha bírják, mert nem akarnak nyugdíjasként éhenhalni, max. nyomorogni tudnak a nyugdíjból.

Hát ezért nem mennek a hölgyek nyugdíjba, és nem az oly cinikusan említettek miatt: 

"nyugdíjazáskor a hölgyek új erőre kapnak és be akarják bizonyítani hogy többet érnek a " fiataloknál" ."

validitas

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás