Szia Helen!
Az ügyfélkapus regisztráció 09T180 a listádból kimaradt. A 09VAMO nem függ össze a képviselő bejelentésével.
A 09VAMO-n azt jelented, akinek a cég állandó meghatalmazást akar adni az adóügyek intézésére.
Hajni
Szia Helen!
Szerintem a VAMO-ra így nincs szükség. Ami a bevallásokat illeti, már réeg nem volt olyan cégem, amelyiknek lett volna előtársasági időszaka, viszont a bevallásokon lehet jelölni a főlapon, hogy "előtársasági időszakról is számot adok".
Hajni
Külön csak akkor kell előtársaságról beszélni, ha az előtárs időszakban végzett gazd.tevékenységet. Ha nem akkor nincs külön előtárs időszak, akkor a rendes időszakhoz hozzá kell csapni.
Mi a gazd. tev? Jó kérdés. Írtad, hogy küdtél T1041-et, kire küldted?
Ha egyszemélyes a Kft és a társ. szerződésben személyes közreműködésre van kötelezve a tag, és nincs kikötés, hogy ezt munkaviszonyban is végezheti, és nincs heti 36 órát elérő munkaviszonya akkor ő főállású tagnak minősül a társ.szerződés aláírásától és akkor ez már gazdasági tevékenységnek minősül. (Ezen én már tavaly megcsúsztam)
Enci
Igazi talány, hogy mit is akarnak.Szerinted?
Üdv:)) Helen
Ezeket nagyon tudom imádni! Alapítsunk Kft-t aztán majd a könyvelő elintézi.
A tag nem kötelezhető mellékszolgáltatásra. Ez azt jelenti, hogy nem kell személyesen közreműködnie? Ha bejelentetted tagként és nincs 36 órát elérő munkaviszonya akkor járulékot kell után fizetni, illetve az előtárs. időszakban folytat gazd. tevékenységet, ezáltal minden előtársasági bevallást be kell adni.
Ha a másik ügyvezető 0 Ft-ért látja el az ügyvezetést akkor én nem jelentettem volna be, mert ez nem teremt járulékfizetést ill nem lesz biztosított.
Enci
Szia Enci!
Ha a tag nyugdíjas(máshol heti 20 órában van bejelentve) akkor is kell járulékot fizetni utána?
Ez nagy szívás!
Légyszi ha van időd írd meg a törvényi helyet.
Köszi.
Üdv:))Helen
A személyesen közreműködő nyugdíjas tag (kiegészítő tevékenységű) után tételes eho-t 1.950,- és eü.szolg.járulékot 4.500,- kell fizetni. Ezeket az összegeket nem kell fizetni, ha a nyugdíjas tag igazoltan keresőképtelen-beteg.
Tb-ellátásról szóló törvény 1997. évi LXXX. 36-38§, illetv az eho törvény.
Enci
(viszont ha nyugdíjas a tag akit bejelentettél akkor nem a 1451-es kóddal kellett volna bejelenteni, hanem a 3451-essel ami a kieg.tev-t folytató társas váll.)
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 73 vendég