Sziasztok!
Ha egyéni vállalkozó alanyi mentes volt ebben az évben akkor tudomásom szerint a jövő évre újra kérnie kell. Jól tudom, hogy a 08T101E számú nyomtatványon kell ezt megtenni? És ha igen akkor mint változás bejelentést?
Üdv:
Judi
Sziasztok!
Ha egyéni vállalkozó alanyi mentes volt ebben az évben akkor tudomásom szerint a jövő évre újra kérnie kell. Jól tudom, hogy a 08T101E számú nyomtatványon kell ezt megtenni? És ha igen akkor mint változás bejelentést?
Üdv:
Judi
Szia Judit !
Én már érdeklődtem ez ügyben az APEH Ügyfélszolgálatán, azt mondták, hogy nem kell újra bejelentést tenni. Üdv.Iza
sziasztok!
A helyzet az hogy én is érdeklődtem az APEH-nál már háromszor is és mind a háromszor mást mondtak ezért tettem fel a kérdést. Bár mind a három válaszban az szerepelt, hogy újra kérni kell minden évben.
Üdv:
Judi
Sziasztok!
Még annyit, hogy az ÁFA tv. 190§ is az írja, hogy az alanyi mentességet az adóalany a tárgy naptári év végéig választja.
Üdv:
Judi
Szia Judi!
Ez azt jelenti, hogy CSAK a bevételi határ miatt kerülhet vissza áfá-sba, de éven belül nem választhatja, hogy visszamegy áfá-sba, mert neki úgy tetszik!
Ha meg akarja szüntetni a am-et, akkor kell csak a vált.bejelentő!
Üdv:Éva
Szia Éva!
Bocs hogy értetlenkedek de az APEH-nál is össze vissza beszélnek. Tehát akkor biztosan semmit nem kell tennem, ha megfelelek az am. feltételeinek és továbbra is alanyi mentes kívánok maradni 2009-ban?
Szia
Judi
Biztos, hogy semmit, hiszen nem történik változás.
Üdv:Éva
Sziasztok! Ezt most kaptam a fórum gyorspostán!
Fontos hirdetmény!
2008-12-17
Aki 2009-ben is alanyi adómentes kíván maradni, az 2008. december 31-ig küldjön be erről egy változás-bejelentő nyomtatványt!
Figyelem!
Aki 2009-ben is alanyi adómentes kíván maradni az általános forgalmi adó rendszerében, és a törvényben előírt feltételeknek megfelel, az 2008. december 31-ig küldjön be erről egy változás-bejelentő nyomtatványt az adóhatósághoz!
(lásd áfa-törvény 190.§.)
Melcsi ! láttam az APEH híreket is, ott teljesen máshogy értem.
Szerintetek, akkor most mi van???
Üdv: Márti
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 53 vendég