Adófórum

Adózási és számviteli információk

erőforrás dokumentumai

Adatszolgáltatás

erőforrás dokumentumai

HozzászólásSzerző: garbo50 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Már többször találkoztam az erőforrás megjegyzéseinél, hogy nem lehet megnyitni, ezért nyitottam ezt a kérdést, hátha némi segítséggel tudok szolgálni.

Igaz több anyag doc.ként van megjelölve, de ezek nem mind azok, hanem vannak közöttük táblázatok, mint a Böbe és Éva által kifogásolt két anyag is. Nos ezeket a programokat az ingyenes openOffice program nagyon jól meg tudja nyitni, ezt tapasztalatból írom, nekem is ilyen van.

Azonban ha nincs ez a program fenn és nem is szándékoztok feltenni a gépetekre, akkor sincs probléma, mert jobb egér klikkel a doc.ra kattintva a mentés gépre funkciót kell választani, megadva azt az útvonalat, ahova menteni szeretnétek,(pl : tallózásnál kiválasztjátok a C dokumentumok útvonalat)

Akinek van filekezelő programja már könnyebben boldogul, mert megnyitja ezt a programot, megkeresi a lementett anyagot, melyet szintén jobb egérklikkel az átnevezés funkcióval például xls kiterjesztésüre változtat, persze törölve a doc kiterjesztést, előtte  meghagyva a pontot.( ezután enter) Arra is ügyelni kell ennél a műveletnél, hogy a megnevezésben nem kriksz-krakszok vannak e, mert akkor azt is át kell nevezni, hogy a gépünkön lévő excell, ill. word kezelni tudja.

Ugyanezt file kezelő nélkül is meglehet oldani, csak akkor a sajátgépen kell megkeresni a lementett dokumentumot és ott ráállva kell a jobb egérgombbal elvégezni a fenti müveleteket. Ha van valakinek más ötlete biztosan megossza velünk ezzel is szélesítve számítógépes alkalmazásunk repertoárját.

Üdv.pc-man vagyok

garbo50

erőforrás dokumentumai

HozzászólásSzerző: validitas » hétf. jún. 16, 2008 8:39 am

Szia Jutka!

Köszi, hogy megírtad, mert sajnos az én számtechnikai ismeretem idáig nem terjed ki, csak próbáltam megnyitni, és mindenféle kockákat, krikszkrakszokat láttam.

De köszi a tanácsot, majd megpróbálom úgy. Az openOffice-t nem töltöttem le, mert azt sem tudom, honnan lehetne egyáltalán, meg nem akad-e össze a microsoft office-szal.

Üdv: Böbe 

validitas

erőforrás dokumentumai

HozzászólásSzerző: garbo50 » hétf. jún. 16, 2008 9:00 am

Szia Böbe!

Innen tölthető le és nem vesznek össze, nekem több verzió is fenn van. Böngészőből is 4 van a gépemen, még nem akaszkodtak össze. Szerintem ha le akarod tölteni azt kellene, ami nem java-s, mivel ez a bevallások miatt már amúgy is a gépeden kell hogy legyen.( mármint a Java)

A kriksz-krakszokat meg azért gondoltam, hogy előfordulnak, mert segítettem feltölteni a Kardos Judit által feltett elvártadó számítást és így jelent meg, különböző karakterekkel a szöveg. Ennél az ingyenes office-nél lényegtelen mert ezt is kezeli, minden átírás nélkül. És símán megnyitja az excelles és word dokumentumokat is, felismeri a kiterjesztésüket, ami a másikról nem mondható el. Nos nem akarok fogadatlan prókátor lenni, csak olyan sok dokumentum készül ezzel már, azért írtam róla bővebben.

http://hu.openoffice.org/about-downloads.html

Üdv és jó próbálkozást: Jutka

garbo50

erőforrás dokumentumai

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » hétf. jún. 16, 2008 9:47 am

Szia Jutka! Először is nagyon szépen köszönjük a segítséget, azt hiszem mások nevében is mondhatom. Én nagyon béna vagyok ezekhez a számítástecnikai dolgokhoz , ezért megszeretném kérdezni, hogy letöltöttem a java nélküli Windows- openoffice.org 2.4.1- et a dokumentumokba, akkor kell még valamit csinálnom, vagy elegendő és működni fog. Köszönöm. Mária 
valterjozsefne

erőforrás dokumentumai

HozzászólásSzerző: validitas » hétf. jún. 16, 2008 9:58 am

Köszönöm, majd megpróbálom letölteni. Az összeakadást azért kérdeztem, mert valami vírusirtó progiból is volt kétféle, aztán jól "összeakadtak", egyik se működött rendesen, meg a gép se. Nagyjából ennyit tudok az egészről.

Szerintem foglak még kérdezgetni, mert tartok tőle, hogy ez nem megy olyan egyszrűen nekem. :-((  Pl. honnan fogom tudni, hogy melyik office-t használjam? Vagy valahogy ki kell választani? Vagy ha megnyitom az excellt pl., akkor automatikusan indul?  De ezt majd azután, ha már letöltöttem. És nagyon köszi.

Üdv: Böbe 

validitas

erőforrás dokumentumai

HozzászólásSzerző: garbo50 » hétf. jún. 16, 2008 10:26 am

Szia!

Igen innen még el kell indítanod a feltelepítését a gépedre azaz az exe file-t, akkor megkérdezi hova csomagolja ki, hagyhatod azt amit felajánl, majd kezdi a telepítést, lesz egy pont ahol be kell jelölni, hogy elfogadod a licenc szerződést, azt nyugodtan bejelölheted és utána már csak a tovább gombok. A telepítésnél ne legyenek futó programok, mert van amit frissit közben és csak akkor tudja ha zárva vannak.  Ezután már kiteszi a parancsikont az asztalra és ha megakarod például nyitni az erőforrásból valamelyik dokumentumot elindítás nélkül megnyitja. De ugyanúgy a start menűből is elindítható, akár a másik office.

Nem tudom elég érthetően írtam e mert a számítástechnikai dolgokat én is csak autódidakta módon ( sok más egyébbel együtt )könyvből próbáltam elsajátítani, eddig még nem hagyott cserben ( gyorsan lekopogtam)

Böbe: a vírusírtók valóban szoktak ilyet csinálni, abból végülis elég egy ,én a NOD32-t használom, volt hogy a Zone Allarm -nak is a legujabb antivírusos verzióját használtam,ha  nem is akaszkodtak össze, de lelassították a gépemet, mindent meg akartak nézni. Aztán az utóbbinál visszatértem egy régebbi verzióhoz és most így oké.

Üdv. Jutka

garbo50

erőforrás dokumentumai

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » hétf. jún. 16, 2008 11:13 am

Szia Jutka! Ne haragudj, de tovább kérdeznék, hol keressem a feltelepítéshez az exe file-t, tudom bugyuta a kérdés de nem tudom sajnos. Köszi . Mária
valterjozsefne

erőforrás dokumentumai

HozzászólásSzerző: garbo50 » hétf. jún. 16, 2008 11:58 am

Szia Mária!

Ha belépsz abba a könyvtárba, ahova mentetted ezt a programot, ott mit látsz? Nekem a Total Commander ( ez a file kezelő) mondjuk ilyen dokumentumában megjelenik egy Open Office org 2,4... exe 115 963 983 mérettel. Nos ezt az exe file kell eindítani, akkor az asztalra készít egy mappát ( kicsomagol) de megy is tovább a telepítés. Nos lehet setup file-t kell keresned, ha másképp jelenik meg a telepítő. Akkor ezt kell elínditani.

Próbáld meg és jelentkezz, mire jutottál.

Üdv.

garbo50

erőforrás dokumentumai

HozzászólásSzerző: valterjozsefne » hétf. jún. 16, 2008 2:58 pm

Szia Jutka! Most vettem észre, hogy eltünt a levelem amelyben megköszöntem a fáradozásodat, de azt hiszem fel kell adnom, nem nyugdíjasnak való már ez a tanulás. A dokumentumokban megvan, de a Total Comanderben nincsen az Open Office org 2,4..exe 115 963 983 mérettel, sem setup file. Mégegyszer köszönöm, hogy segíteni akartál, de úgy látszik reménytelen eset vagyok. Mária
valterjozsefne

erőforrás dokumentumai

HozzászólásSzerző: garbo50 » hétf. jún. 16, 2008 4:47 pm

Szia!

A Commanderben a Parancsok funkciónál  válaszd a keresést és a C -t a keresendő szóhoz az openoffice-t, kihozza hol találhat, ha kettőt rákattintasz odaugrik. A többi már menni fog.

Üdv. és ne add fel. Jutka

garbo50

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás