Adófórum

Adózási és számviteli információk

Őstermelőkkel foglalkozóknak...

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: Napraforgó » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Csak hogy ne legyen vége az adatmódosítási teendőknek...

Az adószám miatt az őstermelőknek  a VPOP honlapján található KÉRELEM módosítását is el kell végezni "sürgősen" azoknak az őstermelőknek, akik bortermeléssel foglalkoznak. Sőt  VPID számot is ÚJAT  kell kérni, mert az adószám miatt ez is megváltozik.

Akik nem bor/szőlő-termelők, azoknak  is kelll a módosítás, csak ők "ráérnek" mindaddig, amíg nem igényelnek pl. gázolaj jöv.adó visszatérítést.

Akik CSAK  szőlőtermelők azoknak is kell a  bevallási kötelezettségig a módosítás (2008.07.31.)

Üdv:Napraforgó

Napraforgó

HozzászólásSzerző: markne » kedd márc. 18, 2008 6:15 am

Szia, Napraforgó!

Az engedélyezett gazdálkodó (AEO) kérelemről van szó? A vam.gov.hu lapon ilyent találtam, vagy nem jó helyen keresem? Másról van szó?

Légy szíves, segíts!

Köszönöm: Rózsa

markne

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » szer. márc. 19, 2008 5:21 am

Sziasztok! Napraforgó biztos a VPID adatlapra gondolt , ha így keresed le a vam .gov. hun, akkor megtalálod.

Napraforgó ! Az adatlapon van módosításra is lehetőség, szerinted ez nem elég?

Amúgy a G001-es regisztrációs adatlapokat már adószámmal kell majd benyújtani a támogatásokhoz.

Üdv: Márti

viragmarta60

HozzászólásSzerző: Napraforgó » szer. márc. 19, 2008 8:35 pm

Sziasztok! Kicsit elmaradtam a válaszokkal, bocsi...

Két  félét kell módosítani. 1./VPID számot mert az "új" adószámhoz, új VPID-t adnak.  2./ KÉRELEM "főlapot",ami szintén a VPOP honlapján található meg. (útvonal: VPOP-Jövedéki információk-Nyomtatványok-Engedély iránti kérelmek-Kérelem engedélyes tevékenységhez)

És amit Márti is írt az MVH-hoz szintén módosítani kell.Üdv:Napraforgó

Napraforgó

HozzászólásSzerző: adotanacs » szer. márc. 19, 2008 8:53 pm

Szia! Hát milyen dolog ez, felizgatsz minket a témával, majd itthagysz bennünket? Üdv. Ani
adotanacs

HozzászólásSzerző: Napraforgó » szer. márc. 19, 2008 9:04 pm

Szia! Bocsánat, egy napot  unokáztam, több napot meg  Áfáztam... De biztos hogy Téged ez a téma izgatott fel...? Üdv.

Ja meg még a pénzem mosásához írtam a szabályzatot...

Napraforgó

HozzászólásSzerző: adotanacs » szer. márc. 19, 2008 9:11 pm

Sajnos én már abban a korban vagyok hogy  csak ilyen témák tudnak felizgatni. Üdv.Na ne, én 5perc alatt elkészítettem.
adotanacs

HozzászólásSzerző: zspotorke » szer. márc. 19, 2008 9:30 pm

Szia!

Aki könyvelő vagy valami köze van ehhez a szakmához - az kortól függetlenül is a Te cipődben jár, mert a másik irányra nincs ideje -:)

P.zsuzsa

zspotorke

HozzászólásSzerző: viragmarta60 » csüt. márc. 20, 2008 5:13 am

Sziasztok! P.Zsuzsa mélységesen, de magasságosan is egyetértek Veled, mivel sokszor látjátok az írásaimból, hogy hajnali kelő vagyok, ezért a napi 12 órás önmagam által meghatározott, mások által meg elvárt gyönyörű magam ura vagyok egyéni vállalkozói munkarendem után,( ja lehet ez 10 óra is meg 14 is , ahogy kívánom ) , este 9 -10 között  már irány a pihe, a párom szokta mondani mert Ő rosszul alszik, hogy én milyen jó alvó vagyok , na és erre mi lehet a válasz hát tudod, ha én nem tudok aludni, akkor felkelek és leülök a gép mellé. Szóval aki itt fórumozik szerintem mindenkit az itt felvetett kérdések hoznak lázba.

Jaj el ne felejtsem Napraforgót és társait, akiknek megadatott , hogy van unokájuk és "unákázás címen kivonhatják magukat a forgalomból, de szeretnék már én is a helyükbe lenni, biztos nagyon jó lehet. Ani felizgattál kor ügyileg!??

Szép Napot Mindenkinek!

Üdv: Márti

viragmarta60

HozzászólásSzerző: arosildiko19710913 » hétf. márc. 24, 2008 7:00 pm

Sziasztok!

Én ezt az egészet nem értem! Őstermelőkkel foglalkozom, 2008-ban kb. 150 mezőgazdaságban felhasznált jöv. adó bevallást készítettem el. Mielőtt elkezdtem a bevallásokat, felhívtam a vámosokat, hogy be kell-e jelenteni, s ha igen, milyen nyomtatványon az adószámot. /Mivelhogy a VPID módosító lap magánszemély részére nyomtatványon nincs olyan hely, ahová be lehetne írni az adószámot/ Azt mondták, hogy nekik nem kell bejelenteni. A visszaigénylések rendben megérkeztek, adószám bejelentése nélkül.  

Ildikó 

arosildiko19710913

Következő

Vissza: Adatszolgáltatás