Adófórum

Adózási és számviteli információk

Aláírási jogosultság helyre állítása.

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: liattila » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Üdvözlök minden fórumozót! Esemény: 2013.12.15-ével megszüntettem vállalkozói tevékenységemet, és rá egy hónappal már nem tudtam nyomtatványokat feltölteni, a központi rendszer nem fogadta be, azzal a hiba üzenettel, hogy az aláírási jogosultság megszűnt, helyre kell állítani, Ügyfélkapus regisztrációm továbbra is él, bármikor be tudok lépni. ebevallásról lekérdezni, és ott már csak az adóazonosító számom szerepel (tehát mint magánszemély), az adószámot törölték. Hogyan tudnám az aláírási jogosultságot helyreállítani? Attila.
liattila

HozzászólásSzerző: adotanacs » szomb. feb. 22, 2014 11:28 pm

Nekem nem régen volt ilyen esetem, bevallást akartam pótolni egy vállalkozónak, akinek már nem volt meg az adószáma.
Beszéltem az ügyintézővel, írásban kellett kérni, hogy élesszék fel az adószámot annyi időre, míg a bevallást el tudom küldeni.
Már másnap be is fogadták a bevallást.
Ani
adotanacs

HozzászólásSzerző: liattila » vas. feb. 23, 2014 10:32 am

Kedves Ani! Köszönöm a hozzászólást, beszéltem én is az ügyintézővel, és említettem az aggályaimat, de azt mondta, hogy nem lesz probléma a nyomtatvány befogadásával, és mégis csak ott tartok, hogy a központi rendszer nem fogadja be ezen ok miatt. Ebben az esetben a T180 - as nyomtatvány beküldése nem segít? Attila.
liattila

HozzászólásSzerző: adotanacs » vas. feb. 23, 2014 10:07 pm

Nekem a vállalkozónak saját ügyfélkapuja volt, mégis jogosultsághiány miatt jött vissza. Először arra gondoltam én is, hogy saját magát nem jelenthette be mint elektronikus bevalló.
Azzal az ügyintézővel beszélj, aki annak a bevallásnak a könyvelésével foglalkozik. Nekem egy 2012.01.havi EVA bevallást kellett pótolnom, igy oldódott meg hogy felélesztették az adószámot. Nem tudom milyen bevallást kellene beküldened, de ha a nyomtatvány elfogadja csak az adóazonosítót, próbáld meg úgy. EVA bevallást nem lehetett ügy kitölteni.
adotanacs

HozzászólásSzerző: liattila » hétf. feb. 24, 2014 10:51 am

Kedves Ani! A nyomtatvány a 1301 - es, ami miatt be kell adnom, az amiatt van, mert 2013.12.15.- ével vállalkozói tevékenységemet megszüntettem, és rá egy hónapra , már nem tudtam feltölteni. Törölték az adószámomat. A nyomtatványt a rendszer be sem fogadta, a 'T180' nyomtatvány beküldését szorgalmazza. Most úgy döntöttem, hogy visszamondom az Ügyfélkapus regisztrációmat, és újra fogok regisztrálni, mert ezzel, így csak bosszúságom van. Még ma megyek az okmány irodába. Attila.
liattila

HozzászólásSzerző: adotanacs » hétf. feb. 24, 2014 5:32 pm

Úgy látszik felétek nem segítőkészek.
Majd azért írd meg,mire jutottál. Ani
adotanacs

HozzászólásSzerző: liattila » hétf. márc. 10, 2014 9:50 pm

Kedves Ani! Az aláírási jogosultság helyreállítására be kellett küldenem egy "T180"-as nyomtatványt postán (02.25), amit 03.04-én feldolgoztak, erről az értesítést ma kaptam meg postán. Még ma kiállítottam egy újabb 1301-es nyomtatványt, amit elektronikusan el is küldtem, amit az elektronikus rendszer be is fogadott, amiről elküldte az elfogadó nyugtát. Megjegyzem, hogy ezt a nyomtatványt 02.24-én kinyomtatva, papíralapon, aláírva beküldtem postán, biztos, ami biztos. Ez a történet, amit ezennel le is zárok. Köszönöm a segítségedet. Attila.
liattila

Vissza: Adatszolgáltatás