Adófórum

Adózási és számviteli információk

Társasház ingatlan bérbadása

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: kovine » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!
Erőssítsetek meg legyetek szíves, ha társasház bérbe adja ingatlanát, az év végi 1241-en be kell vallani a bérbeadásból származó jövedelmet?
A kitöltésin így jön le.
De olvastam valahol és én is úgy érzem, hogy ez a bevétel a lakók közös bevétele, ennél fogva nem kell a 1241.-en bevallani. Ez a lakók elkülönülten adózó jövedelme.
De egyáltalán nem vagyok benne biztos.
Köszönöm a válaszokat.
Szép napot. Üdv.
kovine

HozzászólásSzerző: kovine » csüt. jan. 31, 2013 1:02 pm

Megtaláltam rá a választ, leírom ide hátha valakinek szintén szüksége van vagy lesz rá!
Ha az Art.-ban meghatázozza adót kifizető vonja le,és fizeti be. Erről a társasháznak igazolást ad ki. Az állami adó hatóság részére pedig a rá vonatkozó szabályok szerint bevallja és befizeti az adót. Az ilyen kifizetőtől származójövedelmeket a bevallás 1241-01-es lap 5-6. sorainak kitöltésekor nem kell figyelembe venni. Ezeket a jövedelmeket összesítve a bevallás 1241-01-es lap 16. sorába egyéb adatként kell feltüntetni.Amennyiben a kifizető nem vonja le az adót, akkor azt az alapját képező jövedelemmel együtt a 1241-01 lap 5-6 sorában kell feltüntetni, a 1241-01-es lap 16. sorában "B" oszlopba pedig nullát kell írni.
kovine

HozzászólásSzerző: bóbita » hétf. feb. 11, 2013 2:41 pm

Azt hol olvastad, hogy ha a kifizető nem vonja le az adót, akkor a 1241 5-6 sorában kell feltüntetni?

Üdv:
Bóbita
bóbita

Vissza: Adatszolgáltatás