Adófórum

Adózási és számviteli információk

cégmódosítás- tevékenységi körök

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: NKrisztina » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

A február 1- határidős cégmódosítással kapcsolatban eltérő véleményeket hallottam. Adókamarai továbbképzésen azt mondták, hogy a tevékenységi körökkel most nem kell foglalkozni, mivel a NAV adatbázisát át fogják emelni a Cégbíróság adataiba. Az ügyvédek viszont a társ.szerződésbe (módosítás esetén) bele akarják rakni az összeset. Eddig úgy tudtam, hogy csak a főtevékenységnek kell benne lenni. Esetleg van infótok, hol van ez leírva pontosan?

Köszönöm előre is: Krisztina
NKrisztina

HozzászólásSzerző: validitas » kedd jan. 29, 2013 10:23 am

Szia!
Az ügyvédtől kellene megkérdezned, hogy szerinte melyik jogszabályhely írja elő.
validitas

HozzászólásSzerző: palmika » kedd jan. 29, 2013 3:35 pm

Én úgy tudom, hogy minden tevékenységnek benne kell lenni. Ha ezt nem teszi meg a cég, akkor 01.31-el a nav átadja.
A ctv-ben 53
"(2)193 Az adószám, valamint a statisztikai számjel változását az azt megállapító szervezet, a főtevékenység és a további tevékenységi körök változását az állami adóhatóság, a cég pénzforgalmi számlájával kapcsolatos változást pedig a számlát vezető pénzforgalmi szolgáltató közli a cégbírósággal elektronikus úton. A változás bejegyzése - illeték és közzétételi költségtérítés megfizetése nélkül - automatikusan, elektronikus úton történik meg."
palmika

Vissza: Adatszolgáltatás