Adófórum

Adózási és számviteli információk

cégtörvény változás

Adatszolgáltatás

cégtörvény változás

HozzászólásSzerző: mama30 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!
A következő dologban kérném a segítségeteket.

Cégtörvény változás 2013.

A Kft székhelyül használ egy ingatlant. Szerintetek elegendő egy haszonkölcsön szerződés (mivelhogy díjazás nélkül használjuk az ingatlant) valamint egy hozzájáruló nyilatkozat, hogy engedélyezve van a székhely használata?

A jövő héten megyek az ügyvédhez, és biztos akarok abban lenni, hogy ebbe nem fog belekötni.

Elegendő egy haszon kölcsönszerződés és egy hozzájáruló nyilatkozat, ehhez a változáshoz, amit a cégtörvény írt elő?

Magdi
mama30

cégtörvény változás

HozzászólásSzerző: mama30 » vas. jan. 06, 2013 11:35 am

Segítsetek légyszi!!!!
mama30

cégtörvény változás

HozzászólásSzerző: mama30 » vas. jan. 06, 2013 12:28 pm

Sziasztok!
Látom, többen olvastátok már a kérdést.

Nincs véleményetek? Nem akarok beégni az ügyvéd előtt.

Vagy ennyire nagy hülyeséget kérdeztem volna?

Köszönöm
mama30

cégtörvény változás

HozzászólásSzerző: mazsi5 » vas. jan. 06, 2013 12:44 pm

Szia! Az ügyvéd előtt vélhetően nem égsz be.., hiszen az ügyvéd arra kapja a lóvét, hogy ezt a kötelező cégmódosításos bulit - amivel csak nekik csináltak bevételi forrást - összeállítsa.

Én olvastam valami olyasmit, hogy a székhely használat jogcímre vonatkozóan elegendő az a cég képviselőjének ügyvéd által ellenjegyzett nyilatkozata is. Üdv.

Pl.-ul az egyik cégmódosítással foglalkozó jogász internetes portáljáról:

"2.) Székhely, telephely, fióktelep használatának jogszerűsége

Kötelezően újra igazolni kell minden cégnél a székhely, telephely, vagy fióktelep használatra való jogosultságot. A cégek a használat jogszerűségéről kötelesek nyilatkozni, azaz elegendő a cég képviselőjének nyilatkozata."
mazsi5

cégtörvény változás

HozzászólásSzerző: mama30 » vas. jan. 06, 2013 12:49 pm

Szia! Persze, tudom én, de a beégést úgy értettem, hogy időpontra megyek, és nem szeretném, ha az ügyvéd kitalálná, hogy ez nem elegendő, és így tolódik az időpont, igenis bérleti szerződés kell. De mivelhogy ingyen használom, így bérleti szerződést nem tudok adni, ezért gondoltam a haszonkölcsön szerződésre. Persze az a nyilatkozat is ott lesz, hogy a tulajdonos beleegyezett abba, hogy ezen címet székhelyként használjam.

Bár megjegyzem: titkon azt reméltem, hogy majd törlik ezt a szabályt, és nem kell a cégeknek ügyvédhez menni (úgy mint anno a TEAOR számok esetében).

Na de mindegy. Azért köszönöm.

Magdi
mama30

cégtörvény változás

HozzászólásSzerző: Napraforgó » vas. jan. 06, 2013 6:16 pm

Sziasztok!
Én is úgy gondolom mint mazsi, hogy majd az ügyvéd segítséget nyújt abban, mit jelent a székhely/telephely használatának jogszerűsége. Nálunk van bérleti szerződés EGY forintos bérleti díjjal, mert anno azt mondták hogy legyen szerződés, de NULLA forint nem lehet...)))
Feltételezem hogy az ügyvéd urak felkészültek errre, és lesz náluk valamilyen formanyomtatvány, amit a cégvezetőnek csak alá kell írnia. Már én is beszéltem az ügyvéddel, de azt mondta hogy 15-e után fog a cégmódosításokkal foglalkozni.
Be kell jelenteni még a társaság tagjainak az adóazonosító jelét/adószámát és a születési adatait, viszont azt nem tudom hogy ezeket elfogadják-e "bemutatásra" vagy nekik is meg kell jelenni az ügyvéd előtt személyesen.
Üdv.
Napraforgó

cégtörvény változás

HozzászólásSzerző: mazsi5 » vas. jan. 06, 2013 6:50 pm

Sziasztok! Anno a vállalkozások képviselői majd le tépték a fejem, amiért 60-90.ezer forintos ügyvédi költségbe hajszoltam őket azzal... hogy jogkövető magatartásra sarkalltam őket és az eredeti törvényes határidőre végrehajtották a cégbírósági eljárással a TEAOR módosítást, amiről szóló jogszabályt aztán úgy módosítottak, hogy akik ennek a kötelezettségüknek nem tettek eleget, azoknak nem is kell... elég az APEH-hoz bejelenteni elektronikusan ingyen!

Én most októberben, majd november végén elküldtem minden cég képviselőnek e-mailben ezt a Kötelező módosítás előírást,tájékoztatást... elküldtem a NAV törzsadatból a tevékenységi köröket, aztán intézzék a képviselők amikor és ahogyan akarják.. azonkívül, hogy az ilyen előírásokat egyébként is nekik kellene
nyomonkövetni...

A NAV a tevékenységi köröket átjelenti a cégbíróságnak 2012.dec.31-el.. a tagok adataihoz az egyik ügyvéd jelezte, hogy kell neki a lakcímkártya, adókártya, személyi igazolvány.. a székhely jogosultságról meg elég neki, ha képviselő nyilatkozik.. Üdv.
mazsi5

cégtörvény változás

HozzászólásSzerző: Napraforgó » vas. jan. 06, 2013 7:25 pm

Hát igen, az a TEÁOR módosítás is jó kis játék volt!

Tényleg, most a tevékenységi körökről is szó volt, de azt nem tudtam hogy a NAV átadta. Az jó hír, ha elég csak a "kártyákat" vinni, no meg 25 eFt-ot...))))
Napraforgó

cégtörvény változás

HozzászólásSzerző: mama30 » vas. jan. 06, 2013 7:43 pm

Sziasztok!
Aranyosak vagytok, köszönöm a hozzászólásokat. ÉN is bízom benne, hogy az ügyvéd felkészült, és nem lesz fennakadás.
Én tényleg reméltem, hogy ezt a cégmódosítás ügyet is átgondoltan, törlik, és nem kell rohangálni, de nem így lett.

Vannak olyan ügyfelek, akiknek a cége csak úgy van, nem csinálnak semmit a cégben. Abban biztos vagyok, hogy a legrosszabbul ők fognak járni. Hogy nem működik a vállalkozásuk mégis kell, hogy fizessen. Dehát a törvény, az törvény.

Mégegyszer köszönöm Nektek.

Magdi
mama30

Vissza: Adatszolgáltatás