Adófórum

Adózási és számviteli információk

Új cégtulajdonos bejelentése

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: pelin » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!
Most vettem át egy kft-t, ahol idén áprilisig egy tulajdonos volt, májusban viszont lett még egy új tulajdonos. A törzsadatokban látom, hogy a cégbíróságon két jegyzett tulajdonos van 2012.04.17-tőll, viszont a sima tulajdonosoknál csak egy. Szerintetek kellett-e volna beadni 12T201T-s nyomtatványt a változásról? Ha most adjuk be, akkor számíthatunk bírságra?
Köszi
pelin

HozzászólásSzerző: kovalkata » kedd okt. 02, 2012 6:32 pm

Szia,

szerintem nem tudsz már a tulajdonosokra változás bejelentőt beadni, ezért, ha a Nav törzsadatokban azt nem javították, azért a céget nem büntethetik meg.
Én ilyenkor el szoktam játszani, hogy írok nekik egy levelet, hogy ezt meg ezt úgy látom még nem javították ki a törzsadatokban. Ennyit szerintem megér.

Üdv. Kata
kovalkata

HozzászólásSzerző: pelin » csüt. okt. 04, 2012 7:42 am

Szia!
Köszönöm a választ. Hát ha a törzsadatokban úgyis látszik, hogy két tulajdonos van a cégbíróságon, akkor csak azért, hogy az adóazonosítót bejelentsem nem fogok újat beadni.
Időközben az iratőrzés helye is megváltozott, a törzsadatokban látom, hogy az új cím van már beírva, a régi meg törölve. Na most erre kell beadnom változásbejelentőt?
Köszi
pelin

HozzászólásSzerző: kovalkata » csüt. okt. 04, 2012 9:03 am

Szerintem az iratőrzés helye még benne van a változás bejelentőben, ha igen, akkor arra inkább add be.
Üdv. Kata
kovalkata

Vissza: Adatszolgáltatás