Adófórum

Adózási és számviteli információk

Műkörmös nyitás

Adatszolgáltatás

Műkörmös nyitás

HozzászólásSzerző: Herczegzsu » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Kft.-m jövőhéttől alkalmazza az egyik közeli családtagomat, aki így a cégen keresztül mint alkalmazott fog dolgozni egy üzletben. Az üzletet eredetileg egy kozmetikus bérli, mi tovább béreljük tőle az üzlet bizonyos %-át. Jól gondolom, hogy erről is kell bérleti szerződés? Számlát természetesen ad róla. Mivel ebben a formában két üzlet fog működni, gondolom kelleni fog mindkettőnknek vásárlók könyve stb...

Kérlek javítsatok ki ha nem jól tudom, mert jövőhéten nyitunk, és nem akarok bírságot! :))

A következő problémám, hogy ilyenkor a házipénztárt az alkalmazott vezeti? Nincs összeférhetetlenség amiatt, hogy közeli rokonok vagyunk?

KÖszönöm

Herczegzsu

Műkörmös nyitás

HozzászólásSzerző: Bakosné » szer. okt. 27, 2010 4:17 am

Igen, kell két vásárlók könyve, és minden más is.

A bérleti dijat (ha jól értem az üzlethelyiség a Kft tulajdona, csak bérbeadja) én inkább úgy oldanám meg, hogy csökkenteném a közmetikus bérleti diját, négyzetméterét, minthogy a saját helyiséget bérelném vissza. Ha rosszul értettem, akkor igen kell bérleti szerződés, megállapodás a rezsiről, stb.

A KFT-nek, ha más pénzmozgás is van, így két külön pénztára lesz, amiből az üzletét vezeti a műkörmös.

Nincs összeférhetetlenség.

Márti 

Bakosné

Műkörmös nyitás

HozzászólásSzerző: Bakosné » szer. okt. 27, 2010 4:19 am

Ne felejtsd el az üzemorvosi vizsgálatot, munkavédelmi oktatást, egészségügyi kiskönyvet sem.

Márti

Bakosné

Műkörmös nyitás

HozzászólásSzerző: Herczegzsu » szer. okt. 27, 2010 8:38 am

Köszönöm az eddigi válaszokat! Az üzlet nem a kft tulajdona, hanem a kozmetika bérli egy cégtől, és én x részét fogom bérelni a kozmetikától.

Szerintetek ez azt jelenti, hogy külön működési engedély is kell?

A vásárlók könyvének van külön hitelesítési díja??

Köszi!

Herczegzsu

Műkörmös nyitás

HozzászólásSzerző: Bakosné » szer. okt. 27, 2010 3:52 pm

Én úgy tudom, hogy a működési engedély már megszünt, bejelentési kötelezettség van. De erről az Önkormányzatnál tájékoztatnak.

Márti

Bakosné

Vissza: Adatszolgáltatás