Adófórum

Adózási és számviteli információk

Pont átadás kérdezéshez

Adatszolgáltatás

Pont átadás kérdezéshez

HozzászólásSzerző: kovalkata » szer. okt. 06, 2010 10:50 am

Sziasztok!

Az a lényeg, hogy a lényeget - remélem mindannyian - ugyanúgy látjuk, akárhogy is fogalmazta ezt meg Szedlacsek :-)))

kovalkata

Pont átadás kérdezéshez

HozzászólásSzerző: Marni » csüt. okt. 07, 2010 12:08 pm

Köszönöm a felvilágosítást! Nem szeretném feleslegesen szaporítani a szót, de ha nem reagálok, az meg olyan hatást kelthetne, mintha "válaszra sem méltatnám" a kiegészítést.

Továbbiakat nem csak Neked címzem, hanem úgy általában lezárom a magam számára is a gondolatot.

Szerintem is nagy szerepe van annak, hogy meglehetős stresszben dolgozunk, sok esetben nehezen értelmezhető, de annál "változékonyabb" jogszabályokban kell eligazodnunk. Aki válaszol azt mindig a jóindulat vezérli szerintem, a legjobb tudása szerint válaszol, próbál segíteni a lehetőségei szerint. Ha nem értünk egyet valamiben, azt jelezhetjük tárgyilagosan egymás személyének, érettségének vagy elmeállapotának minősítése nélkül, elvégre egy közösséghez tartozunk, bárki tévedhet, lehet nehéz napja, akár nyűgös is lehet, de felnőttek vagyunk, óvónénis viselkedésleckékre nincs szükség! S ezt úgy alapból be kellene, hogy égessük a a "kérdésfogadó memóriánkba", én például azokat a válaszokat szeretem, ahol ott a jogszabályi hely és idézi is a szövegét a válaszadó kiemelve azt a néhány mondatot ami a szó szerinti választ adja. Ugyanis ha csak § () van ott, akkor még keresni kell és nem látom egyszerre, ha utána szükségét érzi akkor értelmezi saját szavaival. Ha nem az alkatomnak megfelelő a válasz, akkor visszakérdezhetek, vagy figyelmen kívül hagyhatom (de ahogy már írtam, alkat kérdése, nem kell egyformának lennünk!). A kérdező "saját felelőssége a kapott információt hogyan használja fel", igen és nem csak a kérdező olvassa, hasznosítja a válaszokat. Személy szerint én itt leginkább olvasok, egyrészt olyan témákat ami abszolut távol áll tőlem, ilyenkor semmi infot nem adna a § (), illetve amik meg érintenek, ott is találtam már új értelmezésre, állásfoglalásra figyelemfelhívást, ha csak a száma lett volna ott, nem valószínű, hogy visszakeresem. 

Végezetül: jó, hogy van ez a fórum! További szép napot mindenkinek!

(Ennél a kérdésnél több hsz.-el semmiképp nem terhellek benneteket.)

Marni

Előző

Vissza: Adatszolgáltatás