A következő kérdésben kérem állásfoglalásukat.
2010.02.14-én megszületett első gyermekem. Ekkor regisztrált munkanélküliként álláskeresési járadékban részesültem. A megállapító határozat szerint 1420 nap folyamatos munkaviszonnyal rendelkeztem. A bruttó átlagkeresetem erre az időszakra 214.000,- Ft volt. A kislányom 6 hónapos koráig kb. 100.000, -Ft TGYÁS-t kaptam, jelenleg pedig GYED-et kapok (kb. havi 90.000,- Ft). A munkaügyi központ jelenleg szüneteltei az ellátásomat.
Jelenleg 5 hetes kismama vagyok, második gyermekemet várom. A baba születése kb. 2011.májusra várható.
A kérdésem az lenne, hogy a második gyermek születése után jogosult leszek-e TGYÁS-ra és GYED-re? Ha igen, akkor mi lesz a TGYÁS és a GYED számításának alapja? A jelenlegi GYED számítási alapja, vagy ebben az esetben bele kell számítani a TGYÁS és a GYES összegét is, mint biztosítási jogviszonyt?
A jogszabályban nem találok kizáró okot a passzív TGYÁS és GYED miatt. Csak annyit írnak az OEP oldalán, hogy a biztosítási időbe bele kell számolni a TGYÁS és a GYED idejét is. De nem írnak kizárásról a passzív GYED miatt. Szóval így bőven megvan a 365 nap biztosítási időm. Remélem. :)
Várom a válaszukat! Nagyon el lennék keseredve, ha nem így lenne.