Adófórum

Adózási és számviteli információk

10T1041E a gyakorlatban

Adatszolgáltatás

10T1041E a gyakorlatban

HozzászólásSzerző: olahneedit » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Van egy AM-eseket foglalkoztató kedves ismerősöm, aki maga jelentgette az emberkéit a 10T1041E-n. Napról napra Ő is okosabb lett április 01 után, de jópár bejelentést elrontott, egy az egyben nem jó, nem takarja a valóságot. Szeretném módosítgatni őket.

A legjellemzőbb hibák: pl. 0414-én kezdődő 2 napos munkánál ő maradt a 0401 munkakezdésnél, mert úgy gonolta, hogy akkor elkezdődött az egysz. munkaviszony, és 14-ével azt kell változtatnia. A munkavégzés vége időpont is csak a hónap vége felé lett jelentgetve... és még más apróságok.

Amikor napi téma volt itt az adófórumon az egysz. foglalkoztatás, meg a nyomtatvány, többen írtátok, hogy a kitöltési útmutató nem sokat ér, sok dolgot nem úgy kell véghezvinni, ahogyan ott le van írva.

Ezért kérdezem most tőletek, hogy hogyan is célszerű javítgatni most ezeket a bejelentéseket?

Helyesbítéssel helyre tudom-e tenni neki azt, hogy pl. az első bejelentés bárkódjával beadok egyet, ahol már a munkavégzés befejezése is rajta van. Ezzel az emberke azon két napja rendben volna.

Tehát hogyan működik ez a gyakorlatban?  Köszönöm: Edit

olahneedit

10T1041E a gyakorlatban

HozzászólásSzerző: Napraforgó » szer. máj. 26, 2010 2:52 pm

Szia Edit!

Ami nekem most eszembe jut, ugyanis én is javítgattam:

a 10T1041-en annyiszor kell jelenteni, ahányszor túllépné az 5 napot .(én a BEjelentésnél először "havi" lehetőségre gondoltam, megjelöltem a K-Sze-Cs napokat, és hó végén akartam KIjelenteni, ami nem jött össze, így ezeket Töröltem, majd utólag újra jelentettem "heti" bontásban egyszerre a munkaviszony kezdetét és végét).

Majd a 1008-on a bevallási időszak 0401-0430, de az M-es  09-10 lapját annyiszor kell venni, ahányszor a 10T1041-en megtörtént a foglalkoztatás, és fölül a bizt.jogviszony időtartama is ugynaz (példádnál:0414-0416) és a 09-en az 546-os sorban jelöltem a megszűnés napját (0416).

Továbbá a legalsó Megjegyzés sorba is kell írni (pl.heti munkaórák 16 óra), mert az 523-524 sorokba ezeket tudjuk írni.

Üdv.

UI:

és fölül az alk.minősége utolsó 3 karakter úgy növekszik, ahány 09-10-es lap van (060-100414-001, majd 002 stb...)

Napraforgó

10T1041E a gyakorlatban

HozzászólásSzerző: olahneedit » szer. máj. 26, 2010 3:18 pm

Szia!

Itt egyszer sincs meghaladva az 5 nap, max 2-3 napos időintervallumokról van szó, sőt, legtöbb 1 napos. Igen, a korábbi írásaidból már én is kiszűrtem, hogy az egyszer bejelentősdi nem működik, hiába lenne elvileg valahol rendszeresen pl K-Sze a munkanap. Abban is egyetértünk, hogy legegyszerűbben úgy menne a dolog, hogy a rosszat törölni, majd újra jól bejelenteni. De én pont ezt akarom elkerülni, mert határidőben beadott lapok vannak, bárkód, amire hivatkozni lehet. Csak éppen jópárnak a munkakezdés napja alapból nem jó.

Azért köszi. Üdv: Edit

olahneedit

10T1041E a gyakorlatban

HozzászólásSzerző: tltrade1 » szer. máj. 26, 2010 6:37 pm

Akár szeretnéd, akár nem, a munkaviszony kezdetét és végét nem lehet helyesbíteni. Törölnöd kell az előző bejelentést, és újra jelentened a jó dátummal. Sorry......... Bea

tltrade1

Vissza: Adatszolgáltatás