Szia Melcsi!
Nekem a korrigálással kapcsolatban az a véleményem, hogy a 10T201T-t kellene változásként benyújtani, változás hatályba lépéshez írni a korábban is közölt hatályba lépése dátumot, aztán ahol a tevékenység beírás lehetőség van, ott a főtevékenységhez beírni, azt, ami egyébként a fő tevékenysége volt és most is az, továbbá az egyéb tevékenységhez beírni azt, amit korábban hibásan a főtevékenység soron írtatok.
Így az eredeti dátumra helyre fog állni a rend: a főtevékenysége a főtev., és ez az új tevékenység meg már egyéb tevékenységként fog szerepelni.
Tényleg könnyű hibázni a B01-es lapon a 2. pontnál.. legalább kiemelhették volna, vagy akár külön szakaszba rakhatták volna a főtevékenység és az egyéb tevékenység sorokat... valaki hirtelenjében be akar jelenteni egy új tevékenységet, püff beveri az első sorba... aztán meg már bukta: mert ezzel a főtevékenységét már módosította is, miközben valójában a főtevékenység az változatlan, csupán egy egyéb tevékenységet akart bejelenteni és ezek szerint nem is vizsgálja semmi, hogy a cégbírósági nyilvántartásban szerepelő fő tevékenység nem is az...
A főtevékenység változást én is úgy gondolnám, hogy azért a cégbírósági nyilvántartással összevetik.. Az ügyvezető változást hiába akarom bejelenteni változásként, visszajön azzal, hogy a cégbírósági.. úgy, hogy meg kell várnom, még az ügyvédtől jön valami jelzés az ügyvezető változás bejegyzéséről.. csak aztán tudom elküldeni, miközben a változást követő 15 napon már túl lesz a cég..
Üdv.