Sziasztok!
Nem csak az adminisztrációs terhekkel van gond,hanem azzal is hogy 03.31.ig az AM-es után nem kellett fizetni szakképzésit,és rehab.járulékot sem(04.01-től az Egyszerűsített foglalkoztatottal a vállalkozás átlagos áll. létszáma is megnő, ami még külön terhet ró a vállalkozásokra), de 04.01-től mindkettőt fizetni kell.
Ezzel a húzással sok vállalkozás le(het)sz 20 fő felett.
Erre is figyeljetek.
Üdv:Icus
Sziasztok
Segítséget kérnék, bizonytalan vagyok jól csináltam. Egy építőipari cég 7 fős brigádot alkalmaz. Ma kezdtek el dolgozni tehát a munka kezdés ideje a mai dátum. A heti munkanap 5 nap mivel ma péntek van igy én ikszeltem péntek, szombat, kedd szerda csütörtök. Vasárnap hétfőn húsvét nem dolgoznak. A szüneteltetés kezdete 2010 04 04 vasárnap szüneteltetés vége 2010 04 05. Utána kedden folytatják a munkát. Ezt jól csináltam?
És mi lesz jövöhét pénteken ujból küldenem kell a nyomtatványt?
Köszönöm a választ.
Sziasztok!
Ha az egyszerűsített foglalkoztatás mellett alkalmazott munkavállaló után az
általános szabályok szerint fizetik meg az adót és járulékokat (vagyis nem a 30%-os
kedvezményes közteherrel), akkor a munkavállaló teljes körű biztosítottá válik, vagyis
minden ellátásra jogosult, tehát betegszabadságra és táppénzre is. Szerintetek mi a helyzet akkor, ha egy cég bejelenti a kőművest 5 napra, aki a 3-dik napon a munkahelyen rosszul lesz, kórházba viszi a mentő, mert mondjuk infarktust kap. A munkáltatónak milyen fizetési kötelezettségei lesznek, fizeti a betegszabadságot, ha igen hány napot?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 45 vendég