Adófórum

Adózási és számviteli információk

hibajavítás, vagy önellenőrzés

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: kispiktorbt » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Aban szeretném a segítséget kérni, hogy  a  953-as bevalláson a tévesen beállított családi kedvezmény miatt csökkent a visszafizetendő adó összege, ebben az esetben hogyam javítsam a bevallást?

Csak a bevallás C nyomtatványát, és a családi kedvezmény bevallását adjam be, mint hiba javítás ( s az elején a H megjelöléssel), vagy ez önellenőrzés?

Köszi a válaszokat.

kispiktorbt

HozzászólásSzerző: szedlacsek » kedd márc. 09, 2010 10:20 am

Ha az adó változik, az önellenőrzés. Ha nem ev. vagy, akkor május 20. előtt nem tudod megcsinálni.
szedlacsek

HozzászólásSzerző: melcsi62 » kedd márc. 09, 2010 11:24 am

Szia!  Ahogy Szedlacsek írja..    Ha több családi kedvezményre jogosut, mint amennyit eredetileg bevallott,  vagy kevesebbre,.. akkor az a helyzet, hogy az szerintem mindenképpen önellenőrzéssel jár, hiszen a családi kedvezmény az adót csökkentő kedvezmény.. tehát ha csak ennyi volt a hiba, akkor az biztos, hogy önellenőrzés.

Ha így van, hogy ez volt csak a hiba, akkor az önellenőrzés típushoz kell beírni, hogy 0953  és be kell írni az esedékességét is, ami esedékesség annak, aki nem 02.25-ig volt kötelezett a bevallás leadására, annak csak 05.20-át követő dátum szerepelhet.. és ha 05.20-ig kötelezett egyébként a bevallásra, akkor az önellenőrzés beküldésének és keltezésének javasolt dátuma legkorábban az önellenőrzés esedékességét megelőző 15-ik nap.

Üdv.

melcsi62

HozzászólásSzerző: kispiktorbt » kedd márc. 09, 2010 12:16 pm

Sziasztok, köszönöm a gyors válaszokat, már csinálom is az önellenőrzést, mert isten tudja, hogy mikor megy át az ügyfélkapun .

Bocs nem vagyok telhetetlen de most kínlódom egy másik bevallással.

1044-et adtam be, de véletlenül az önkormányzathoiz tartozó ipa. %-át rosszul írtam, ezért küldtek értesítést hibajavításra.

A levélen az szerepel: amennyiben bevallását elektronikus úton nyújtotta be, annak hibáit elektronikusan beküldött javító bizonylattal javíthatja. A javító bizonylaton ne felejtse el feltüntetni az eredetileg benyújtott bevallás vonalkódját".

Hát én elkészítettem a javítást, feltüntettem a levélben szereploő bevallási vonalkódot, és a H betűt-

Most kaptam egy újabb értesítést javításra azzal a szöveggel, hogy " Alapbevallás javító bizonylatán nem lehet kitöltött a helyesbítést, vagy önellenőrzést jelölő mezőúk.

Javító bizonylat vonalkódja nem szerepelhet javító bizonylaton".

Most újra nekifutnék a javításnak, de kérdezem, hogy kell-e bevallási vonalkód, vagy elég csak a nyomtatványokon a H betű kihagyása, vagyis úgy készítsem el, mintha most nyújtanám be a bevallást?

Az összes választ köszönöm, sziasztok

kispiktorbt

HozzászólásSzerző: Bbori » hétf. márc. 15, 2010 5:17 pm

Szia!

Ha értesítettek a javításról, akkor a  bevallási vonalkód kell, a H betű nem!

Üdv!

Bori

Bbori

Vissza: Adatszolgáltatás