Sziasztok. Nekem is most alakult egy társaságom. adószám: febr.12. bejegyzés febr. 15. Énbeadtam a 201 bejelentőt. iratőrzés helye, tulajdonosok, képviselő, még papir alapon mert nem dolgozták fel a regisztrációt. A cégbirósági végzésben a főtevékenységen kivül még 60 db tevékenység szerepel. A regisztráció müködése után az adatbázisban csak a főtevékenység került át a cégbiróságról. tulajdonképpen csak a főtevékenységet használja a cég. Az apeh telefonkérdezésemre azt válaszolta, hogy igen is ha nem is gyakorolja a többi tevékenységet akkor is be kell jelentenem. Igy mivel már beadtam a 201 bejelentőt, most változás bejelentőn felsoroltam a kezdés vagyis febr. 12-i dátummal a 60 db tevékenységet, persze először megkerestem mellé a TEÁOR számokat mert kedves ügyvédúr csak felsorolta a tevékenységeket és így küldtem be az Apehnak. Szerencsére még benne voltam a 15 napban.
Én is úgy gondoltam, hogy csak a tevékenység tényleges gyakorlása esetén kell bejelenteni de az Apeh teljesen mást mondott. És velük vitatkozni ?????
Még az egészben az a vicc, hogy az ügyvezető azt mondta, hogy azért vette fel e tevékenységeket mert az ügy véd azt mondta, hogy most ingyen fel lehet venni majd jó lesz valamire. Fogalma sincs, hogy ezzel a könyvelő dolgát nehezíti mivel nekünk kell bejelenteni. Marika