Sziasztok!
A segítégeteket kérem. Az ügyfelemnek nem fizetnek aug. végétől, csak ígérgetik a fizetést, s több kifizetlen számlája van kb. 900.000.- Ft összegben. Fizetési felszólítást kellene küldeni, de ebben nincs gyakorlatom.
Köszönettel: Ica
Sziasztok!
A segítégeteket kérem. Az ügyfelemnek nem fizetnek aug. végétől, csak ígérgetik a fizetést, s több kifizetlen számlája van kb. 900.000.- Ft összegben. Fizetési felszólítást kellene küldeni, de ebben nincs gyakorlatom.
Szia !
Bemásolok egy mintát !
Elkészitheted ugy is hogy ebben a szövegbe behelytesites a ki nem egynlitett összeget és egy mellékletben felsorolod a számlátat és csatolod afelszólitás mellé.
Fzs. Számla száma Szla összege kibocsátás napja Fizetési határidő. Késett napok
1. 012333 588.000 200o.07.13. 2009.08.14. x nap
2. és igy tovább
Összesen:
és a végén még késedelmi kamatot számolsz. mert igy lenne szabályos és korrekt ha az igérgető azt is megfizetné.
FIZETÉSI FELSZÓLÍTÁS
Köszönöm a mintát Hvanna, neked meg a figyelmeztető tanácsot Madora, de örülne a cég, ha a tőke tartozást megkapná.
Szia !
A késedelmi kamat számlázására nem gondoltam csak a felszólitás napjáig késett napok számának kimutatására.
Tudom hogy csak akkor lehet konkrét összeget számizani amikor pontos esedéesség és a kiegynelités közötti eltelt idő, azaz mennyi a késett nap.
Üdv:hvanna
Véleményem szerint a késedelmi kamatot nem kell számlázni, általában értesítőt küldünk. (ÁFA tv.)
Elterjedt gyakorlat, hogy a "nagyok" , áramszolgáltató, telefontársaságok, stb. a havonta kiszámlázott szolgáltatásaik mellett a késedelmi kamat összegét is feltüntetik a számlán.
P,Zsuzsa
Szia Zsuzsa !
Veled értek egyet és eredetileg én is igy gondoltam , nagy vevőinkkel és a nagy beszállitókkal ( 500 mill.évenet) x több cég ) igy is állitották ki a számlákat.. de ebben az esetben én arra gondoltam mivel egyáltalán a fiz. teljesités realizálása is kérdéses , mint figyelmeztetés lett volna a kés. kamat kérdés , számoljon vele ha sokat késik egyre nagyöbb a követelés összege. Persze a Tv. az tv. és aszerint kell eljárni.
Üdv: hvanna
Szia Ica!
Átküldtem a megbeszéltek szerint, remélem tudod használni.
Györgyi
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 49 vendég