APEH ellenőrzés van a városunkban.Miket ellenőriznek ilyenkor?Szabályzatokat megcsináltuk,munkavállalók be vannak jelentve,jelenléti iv vezetve,számla adást tudom.Ezenkivül mit nézhetnek még?
Köszönöm.
APEH ellenőrzés van a városunkban.Miket ellenőriznek ilyenkor?Szabályzatokat megcsináltuk,munkavállalók be vannak jelentve,jelenléti iv vezetve,számla adást tudom.Ezenkivül mit nézhetnek még?
Köszönöm.
Elvileg bármit, bármikor ellenőrizhetnek.
A könyvelőre lehet hivatkozni. De inkább őt kérdezd meg, hogy mi is zajlik felétek. Valszeg neki több infoja van.
JA, de csak olyan dolgora hivatkozz, hogy a könyvelőnél van, ami tényleg ott van. Valótlan nyilatkozatért ugyanis meg is bírságolhatnak.
Nálunk egy ilyen ellenőrzés alkalmával a pénzkezelési szabályzatot is kérték (büfé telephelyen)
Judit
Szia!
Nekem volt már elég sok és mindíg másra vonatkozó ellenőrzésem. Ha cél ellenőrzést tartanak akkor a megbízó levélben úgyis szerepel milyen doksikat kérnek/kérhetnek/ el a helyszínen jelenléti ívnek munkaszerződésnek, munkaköei leírásnak orvosi alkalmasságinak és alapnyilvántartásnak/fügően a végzett tevékenységtől/ mindenképpen lennie kell. Ezek nem lehetnek a könyvelőnél /csak másod példányok/.Ha átfogó ill. ÁFA magánnyp.-ra vonatkozó bevallások adatszolgáltatások bérkartonok stb. kellenek azt bekérik a könyvelőtől.Lehet hogy helyszínen megtartott jegyzőkönyvezett vizsgálat után még bekérnek pár dolgot és a kirendeltségre kell személyesen bemenni.
Nálam szerencsére eddig minden OK de ha igazán akarnak bármilyen """hibát """ találhatnak.
Remélem Nálad is minden rendben lesz!
Üdv Viol
Nálam most van egy cégnél ellenőrzés.leirom mit kértek:
2008.jan.-1.-től2009.09.30.-ig terjedő időszakra:
havi bérlista :munkaszerződések,belépést és kilépést igazoló bizonylatok,változásbejelentések,szabadságnyilvántartás,kieső időt igazoló bizonylatok/pl.táppénzes
igazolás/fizetési lajstrom /egyéni,ahol átvette a fizetését/alkalmi munkavállaói nyilvántartás .a 0808A
és a 0908A bevallások alapbizonylata ,jelenléti ivek havonta,főkönyvi karton,könyvelésfeladások.
Ezt mind fénymásolatban becsatoltam időrendi sorrendben,be kellet vinni az Apehba ahol az ügyintéző közölte hogy hagyjuk ott,most más fontosabb dolga van,kb 2-3 hónap mire kész lesz vele,és egy két bizonylatot be fog kérni eredetiben is,pl.munkaszerződések
Hát erről ennyit,egy hétig csak fénymásoltam,rengeteg papirt elhasználtam,az sem két fillér.
"kb 2-3 hónap mire kész lesz vele,"
Szerintem japán-sztrájkot tartanak az APEH-ban.... Nekem is hónapok óta vannak bent anyagaim... Illetve múlt héten nem tudtam elmenni egy ellenőrzésre.. Telefonon azt mondta a revizor hölgy, hogy akkor majd januárban visszatérünk rá...
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 10 vendég