Adófórum

Adózási és számviteli információk

Alanyi mentes határ-átlépés áfa

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: Barbi251 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Van egy egyéni vállalkozó aki most kereset fel, hogy adjak be neki egy áfa bevallást mert alanyi mentes volt de az előző könyvelő csak most szóllt neki,hogy már rég átlépte a határt be kell neki adni áfa bevallást. /ez miatt ott is hagyta/ Éves bevallást kell beadnom neki, de hibás mivel az adószáma még egyes. Hogy tudom neki beadni? Nekem már kettes adószámmal kell küldenem az áfát? De az se jó mert a törzsadatokba eltérés lesz nem?

Barbi251

HozzászólásSzerző: simke » vas. márc. 01, 2009 9:44 am

Szia Barbi!

A alábbi oldalon mindent részletesen megtalálsz. Nagyon hasznos cikk!

http://www.konyvelozona.hu/tag/alanyi-adomente/

Üdv Etus
simke

HozzászólásSzerző: Barbi251 » vas. márc. 01, 2009 11:12 am

Köszönöm Etus hogy válaszoltál, én tudom mire kell figyelni egy alanyi mentesnél, én azt nem tudom, most hogy adjam be neki a bevallást mivel még neki egyes az adószáma, de már átlépte a határt. Akkár mit jelölök mindig hiba üzenetet ír! Éveset kellene neki beadnom! Ha 2-es adószámmal adom be lehet vissza dobja a rendszer, egyes adószámnál meg nem írhatok be áfa összeget.
Barbi251

HozzászólásSzerző: nagy.andrea2 » vas. márc. 01, 2009 11:16 am

Szia!

Szerintem nyugodtan add be 2-es adószámmal. A rendszer az első nyolc számjegy alapján fogja beazonosítani az adózót.

Üdv. Andi

nagy.andrea2

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » vas. márc. 01, 2009 12:02 pm

Szia!

Már régen túl kellene lenni a változásbejelentőn (a határérték átlépését követő 15 napon belül be kellett volna adni), mire az áfa bevallást beadjuk, ált.már az adószámot is javítják. Az átlépést követően a vállalkozó az iratain 2-es adószámot tüntet fel, az adóhatóság is ettől a naptól fogja megállapítani a változásbejelentő alapján.Tehát véleményem szerint 2-es adószám szerepel az áfabevalláson.

Üdv:Nelly

tothkornelia69

Vissza: Adatszolgáltatás