Adófórum

Adózási és számviteli információk

NYOMTATÁSI PROBLÉMÁRA az apeh JAVASLATA

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: hvanna » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves Fórumtársaim és más alkalmazók !

A 853-as és  bevallás kinyomtatásánál szembesültem a nyomtatási gonddal és mérgemben irtam az apeh-nak a hiba kijavitására. Azt irták dolgoznak rajra, de azt tapasztalom  ez sokáig tart náluk. Az átmeneti nyomtatási probléma megoldására a következőt javasolták: segitségként !!

Közzététetik: (apeh.2009.02.16.16.44-kor érkezett válasza)

A hiba kijavitásáig az alábbiakat javasoljuk:

1.) 

A megnyitott nyomtatványnál menjen az adatok

- nyomtatvány kinyomtatása

- nyomtatási kép menübe

Innen válassza a  nyomtatás jpg fájlba lehetőséget. Válasszon célkönyvtárat ahová a nyomtatványt képként (kép.dok-ba) el (tudja menteni. A képként mentett nyomtatvány ki tudja nyomtatni.

( Nekem ez nem jött be igazán, mert ez is lassu )

2.)

Másik lehetőség egy virtuális PDF nyomtató telepitése, amely pdf.állományba menti a nyomtatványt, ami ezután nyomtatható.

Mivel időm bőven van és mindkét lehetőséget kipróbáltam és a virtuális pdf. nyomtató a jobb megoldás persze ez gép és nyomtató függő dolog, mert akinek a legkorszerübb gépe és nyomtatója van annak ez nem okoz gondot.

virtuális pdf.nyomtató telepitése a következő:

az oldal: wwww. hegenet.hu/pdf 

innen ingyenesen letölthető. Rákatt a Pdf.nyomtató telepitésre:

- fájl mentés

- utánna megnyitás

- magyar nyelv elfogadás

- licensz szerz. elfogadás

. telepitő varászló ezt követően mindent elvégez. 

A virtuális nyomtató ikon felkerül a monitorra, és a nyomtatásnál a java progi ezt választja ki.

Sikeres alkalmazást kivánok akinek erre szüksége van.

hvanna 

hvanna

HozzászólásSzerző: adotanacs » csüt. feb. 26, 2009 10:40 am

Tehát Ani ott tartok, hogy a JAVA nem válassza ki, ugy látom neki jobban tetszik a kis Kyocerám-))))))Üdv. Ani
adotanacs

HozzászólásSzerző: Ercsi66 » szomb. feb. 28, 2009 2:43 pm

Szia! Én is ezt kaptam tőlük válaszul, gondolom valaki megfogalmazta és ezt küldik vissza mindenkinek. De a "segítségükkel" nem értem semmit, mert nem működött így se. Végül kellett vennem egy másik lézernyomtatót, mert a régi ugyan tökéletesen működik, de már 10 éves és állítólag a program készítésénél nem vették figyelembe, hogy még régebbi típusú nyomtatókat is használunk... Ez az új legalább nyomtat, de ez se valami gyors...

Üdv: Ercsi

Ercsi66

HozzászólásSzerző: adotanacs » szomb. feb. 28, 2009 3:32 pm

Szia! Az én nyomtatóm 3éves, mégsem nyomtat rendesen. Kb a harmadik bevallást töltöm, mire végez az első nyomtatásával. Üdv. Ani  
adotanacs

HozzászólásSzerző: hvanna » csüt. márc. 05, 2009 5:29 am

Sziasztok !

A nyomtatás terén uj problémát tapaszatalok amivel nem tudok mit kezdeni. Amikor kész a bevallás  a nyomtatáskor a különböző oszlopokba az összegek helyesen benne szerepelnek, de a sor kocka előtt ,mindenféle betű karaktereket ( 4 jegyü) nyomtat bele. Pl: Az adózó nevét nem telesen olvashatóan, vagy az adószámát nem teljesen  és olvashatóan nyomtatja ki P: az adószámnál: ddsm636360, vagy a névnél sbcm  Csilla . Nem tudom megfejteni az okát. Találkozott e máér valaki ilyen változattal. A tegnap letöltött frissitett változatban nnincs semmi könnnyités, ami a nyomtatást segiteni.

Üdv.Ani

hvanna

HozzászólásSzerző: Kardos.Judit » szomb. márc. 07, 2009 9:42 am

Szia !

Nálam volt ilyen probléma !

Két gép van egy nyomtatóra csatlakoztatva. A főgépről jól nyomtat, de a hálozatiról csak betüket írogat az oszlop elejére. Emiatt, újra kellett a főgépre rögzítenem, és onnan kinyomtatni.

Üdv: Judit

Kardos.Judit

HozzászólásSzerző: hvanna » vas. márc. 08, 2009 6:53 am

Sziasztok ! A  nyomtatásnál jelentkező betükarakterek az adatok helyett:

azért nyomtatta igy, mert a nyomtatási beállitásoknál, a közös azonositó, ill. egyedi azonositó nyomtatása be volt jelölve. Miután kivettem mindekttő kijelölését  azóta a nyomtatás normálisan megy.  lap alján látható a verzó szám, jobb oldalon pedig az idő is látható.

üdv:hvanna

hvanna

Vissza: Adatszolgáltatás