Adófórum

Adózási és számviteli információk

09T201T adatszolgáltatás

Adatszolgáltatás

09T201T adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: melissi1 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok! Aki kitölti ezt a TEÁOR változás miatt, annak a változás hatálybalépéshez milyen dátumot kell írni, és a másik kérdésem, hogy amit átfordítok, azt U (új) kóddal viszem föl, és a régijét meg törölni is kell, vagy elég csak felvinni újjal??

Kriszti

melissi1

09T201T adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: ettrade » szer. feb. 18, 2009 3:12 pm

Szia Kriszti

Csak az újakat kell felvinni. A dátum az egy jó kérdés? Elvileg akik 0908-as bevallást adtak be azoknak 02.12-ig kellett beküldeni. Én úgy oldottam meg a dolgot, hogy azzal a nappal jelentettem be az újakat amely napon az adatszolgáltatást készítettem. Erre egyébként én sem találtam megfelelő magyarázatot, hogy mely nappal kell módosítani. Ugyanakkor azon cégek akik tavaly ez miatt módosították a társasági szerződésüket, azok adatai sincsenek rendben az APEH-nál így, hát végül is én ezt a verziót választottam. A változás az a nap amikor az adatszolgáltatást készítem és pont!

De azért várd meg a többiek mit válaszolnak, mert lehet, hogy én sem vagyok tökéletes!

Üdv.: ettrade

ettrade

09T201T adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: tothkornelia69 » szer. feb. 18, 2009 3:16 pm

Sziasztok!

Változás hatálybalépése: 2008.01.01.

Nem töröltem a régi kódokat, csak az újakat(08) jelentettem be, amit végez a váll. Az emailben is az állt, hogy a törlést hivatalból elvégzi az APEH. Már van olyan cégem, ahol feldolgozták a változásbejelentőt, a régi TEÁOR-ok, amiket nem fordítottam át valóban törlésre kerültek, nincsenek a tevékenységek között ezek a 03-ak, a 08-akat tartalmazza a vált. bejelentőnek megfelelően.

Üdv:Nelly

Ja! És igen! Csak újként felviszed a 08-asokat, és szerencsére a megnevezést automatikusan beírja a program.

tothkornelia69

09T201T adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: szaboicus » szer. feb. 18, 2009 4:43 pm

Sziasztok!

APEH 40-42-42-42 szerint, ha a vállalkozás évközben módosította a Társasági szerződését, és ezt bejelentette a Cégbírósághoz akkor a társasági szerződés dátuma a mérvadó.Így küldtem el azokat, amit nem tudtak átfordítani(U). 

Üdv:Icus

szaboicus

Vissza: Adatszolgáltatás