Szia !
A végelszámolás három szakaszból áll. Ha november 30 val elhatározták, a végelszámolás 30-kezdődik, tehát a bevallásokat november 29. dátummal kell leadnod.Minden bevallást ( 0865, 0801,0808 ) A dátumok a következők: 2008.január 01-től november 29-ig 2008 november 30 tól kell, majd a következő bevallásokat csinálnod de Apeh Ellenőrzésre számitanod kell. Társasági adó bevallást helyesitendő nyomtatvány 0871 ezen kell szintén megbontva a bevallást elkészitened. A bevvaláson felkell tüntetni az 1 , 2 3 számot attól függöen hogy holtart végelszámolás. Én is most felyeztem be 3 céget igen hosszadalmas még, az utólsó szakasz is ellenőrzést folytatnak, és talán mostmár megkapjuk a 0 igazolást. Javaslom, ha elkezdődik a végelszámolás az Apeh végelszámolási osztályán aki ezzel foglalkozik ,kérd meg hogy segitsenekert én sem voltam tisztába a dolgokkal, főleg a dátumokkal nem mert a programm nem fogadja el ha véletlenül elirod.Szivesen segitettek felirtam mindent és utánna sokkal könnyebb volt. Remélem egy kicsit tudtam segiteni. Ha a cégbíróságnál már jelezve van akkor már tudnak segiteni Neked.
Szia Éva
Szia Viki !
Még szeretnék Neked segiteni a végelszámolásnál. Nálam lezárult, megkaptam a 0 igazolást, de a vége felé ismét tanultam valamit. Amikor egy időszakot lezársz akkor azt ugy kell csinálnod mindha év vége lenne. Ismét felviszed a Céget mintha uj lenne és a zárás egyenlegével nyitod meg ismét. Aztán addig könyvelsz ameddig mincs meg a végső határidő és akkor szintén zársz. Én ezt a müveletet nem csináltam meg , és amikor a kivonatot és a mérleget készitettem a program mindig mást hozott ki. Egybe hozza az egész évet és igy nem tudtam az időszakokat külön választani. Szerencsére a vége felé nem volt sok gazdasági esemény igy sikerült megcsinálni, de igen nehezen ment, mert mégegyszer át kellett nézni az egészet. Ha tagi kölcsön van a cégbe és, nem tudod visszafizetni akkor, bevételnek kell, lekönyvelni és 11 % illetéket kell utánna fizetni. A legvégén pedig nyilatkozni kell a hogy a tagi kölcsönröl a társaság javára lemondanak. Hát még ennyit tudtam segíteni. Persze nekem még lesz egy pár végelszámolásos cégeim , ugy hogy már én is okosabb lettem. (valamivel )
Szia Éva
sziasztok!
Én is végelszámolás előtt állok, már 2009 évi időponttal. Így a 2008 teljes év. Ilyenkor a 2008 évről még a 0829 bevallást kell beadni, de ez a nyomtatvány még nincs? A 0971 bevallást nem a 2009 01 01 és a végelszámolás elhatározott időpontja közti időszakra, ill. a végelszámolás befejezésig tartó időszakra kell elkészíteni?
Köszönöm, Marcsi
Szia !
AZ Apeh értesiti az Ügyfelet, hogy milyen bevalló lesz.Havi, negyedéves, éves. 2008.november 29-ig az Áfát bevallod, mert ez téged már nem érint , mivel a végelszámolás 2008 évben kezdődik tehát amilyen bevalló voltál az áfát ugy kell bevallanod. Ha éves akkor 01-01- tól 11- 29 ig és azt hiszem hogy 1 kóddal, ha negyedéves akkor értelemszerüen 10-01- től 11-29 ig. Ja még jelöld meg, hogy végelszámolás a bevalláson. Igy a program elfogadja. Utánna könyvelsz tovább dec 31,-el nem kell lezárnod, csak akkor ha már megvolt az Apeh ellenőrzés és ismét a társaság eldönti mikor akar véglegesen megszünni.Akkor a dátum 2008.11.30-tól 2009. valameddig ? Ide azt hiszem V / 3 kóddal lehet elküldeni. Persze menet közben sokmindenre fény derül de a menete a végelszámolásnak valahogy igy zajlik.
De ha elakadsz kérj segitséget az Apeh tól mert névszerint lesz az aki kimondottan a Te céged végelszámolásával foglalkozik, és akkor biztos segit a dátumok, és a nyomtatványok sokasága között eligazodni. Mert aki még nem csinált ilyet annak nam olyan könnyü. Remélem már a második végelszámolás már könyebben fog menni Neked is meg Nekem is.
Szia Éva többet nem tudok segíteni, mert többet én sem tudok.
D
Szia Marcsi !
Csak az tudom Neked is irni, hogy nálam a végelszámolás 2008.06.05 én kezdödött. Az Apeh 2002. és 2008.06.04. ig tartott ellenőrzést. Ez eltartott egy darabig. Utánna amikor már azt hittem minden rendbe ment akkor jött a következő ellenörzés 2008.06.2008.12.05.ig mert ez lett az utolsó dátum ami végleges. tehát 2 időszakot ellenöriztek, és itt meghatározzák hogy milyen bevallást és mikor kell leadni, de az Apeh ellenörzés végett a a folyamat lelassul, igy nálam sem volt a határidő betartva csak az első dátumnál. A következő dátum azt majd a folyamat diktálja. Hiába akarod Te megcsinálni, ha nem ugy megy a folyamat ahogy kell akkor ki kell várni a végét. A 0 igazolásnak megvan a menete és ha jól kiszámoljuk majdnem 8 hónap telt el mire vége lett. Pedig mindenki csinálta a dolgát, de szerintem most nagyon sok Cég végelszámolással megszünteti magát.
Csak ennyit akartam irni ,
Szia Éva
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég