Adófórum

Adózási és számviteli információk

Környezetvédelmi termékdij újra!!

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: kovine » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Lehet senkinek nincs ilyen nyügja csak nekem?

Sehol nem kapok választ, segítséget. A VPOP fel sem veszi a telefont, az emailemre nem válaszolnak!

Leírom, hogy hogy mit hogyan értelmezek és kérlek benneteket aki tud az segítsen  erősítsen meg abban ,hogy jó e az értelmezésem.

környezetvédelmi termékdij- csomagolás- bérfőző a kereskedelmi csomagolás kötelezettjeként a 2005 01.től érvényes tv. szerint kell, hogy bevallását elkészítse.Mert attól kezdve bővítették ki a törvényt ezzel a körrel.

A vpop oldaláról letöltöm a 2005-2007-ig a nyomit. ami pótbevallás és nem önellenőrzés. Mivel nem adtunk be semmit nem önellenörzök, hanem pótbevallok!

2008-as évre a kt08as bevallást adom.

Még egy dolog amit sehol nem találok. De már lehet annyit olvastam, keresgéltem, hogy azért nem látom meg sehol. Ez , hogy hol van az leirva, hogy milyen gyakorisággal kell a bevallást elkészíteni?

(havi,n.éves,éves?)

Kérlek benneteket ha tudtok segítsetek. Üdv. J. 

kovine

HozzászólásSzerző: kerteszgabriella1 » kedd jan. 27, 2009 8:30 am

Szia!

Ugyanolyan gyakorisággal valasz mint minden más egyéb adónem tekintetében. Art szerint

kerteszgabriella1

HozzászólásSzerző: markne » kedd jan. 27, 2009 11:35 am

A pótbevallást (2003-2007) az egyéb adókra vonatkozó gyakorisággal, 2008-ban az egyébként éves bealló is negyedévenként, 2009-től újra az egyéb adók szerint.

Adtam már e pótbevallást, éppen elég volt visszakeresni azokra az évekre vonatkozó hasznosítási arányokat, hogy ki tudjam számolni az  adott évre vonatkozó egységnyi díjakat, mert az útmutató melléklete ezt nem tartalmazza. A régebben hatályos 53/2003. sz. Korm. rendeletet kellett megkeresni hozzá. A KT kódokat azért össze lehet kaparászni a mellékletből.

Még visszajelzést nem kaptam, így azt csak remélem, hogy jól is készítettem el.

Üdv.

markne

HozzászólásSzerző: kovine » kedd jan. 27, 2009 12:44 pm

Még azt szeretném kérdezni, hogy a nyilvántartást hogyan oldottad meg? Mert nem látok sehol rá egységes kiírást.

Készítettem egy exceles táblázatot. Sorszám,név.ürmérték,csom.anyag(üveg/müa.)

Ha nincs rá előírás gondolom, hogy ezt is elfogadják?  Az összesítést és a Számításokat ennek alapján ellehet készíteni. csak azért szeretném ha tudnám, hogy van rá előírás mert ha netalán ellenőriznek akkor azt fogják követelni.

Üdv.J.

kovine

HozzászólásSzerző: markne » kedd jan. 27, 2009 12:53 pm

Én sem tudok egységes nyilvántartásról, készletnyilvántartó kartonokra gyűjtöttem ki a forgalmat, összesítettem, kiszámítottam, beírtam a bevallásra. De biztosan jó, amit készítettél, lényeg, hogy átlátható és zárt legyen. Neked így nem kell kézzel írogatni.

Üdv

markne

HozzászólásSzerző: kovine » kedd jan. 27, 2009 2:05 pm

Még az jutott eszembe, hogy visszamenőleg kell e önellenőrizni a 03 kat?

Mert ugy emlékszem azom kellet az apeh felé leadni. De lehet, hogy már tul bonyolítom? Vagy elég ezeket a bevallásokat visszamenőleg?

Üdv.J.

kovine

HozzászólásSzerző: markne » kedd jan. 27, 2009 4:33 pm

Az APEH felé nem kell bevallást adni, elég a vámhatóságnak.

Jó munkát!

markne

Vissza: Adatszolgáltatás