Adófórum

Adózási és számviteli információk

standolás naponta

Adatszolgáltatás

standolás naponta

HozzászólásSzerző: obidu » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Kedves forumozok!

Azt olvastam 1 cikkben, hogy jan 01.töl az alkoholterméket forgalmazoknak kötelezo lesz a napi standolás... 

Szerintetek ez azt jelenti hogy pl kávézóban ahol van alkohol is napi nyito-záro stand kell? egyáltalán tényeg igy van ez?

köszönöm!

Juli

obidu

standolás naponta

HozzászólásSzerző: june1 » vas. dec. 28, 2008 4:16 pm

Szia Juli!

Február 1-jével lép hatályba az a rendelkezés, hogy az alkoholtermékek beszerzéséről, értékesítéséről és a napi zárókészletről nyilvántartást kell vezetni, ami lehet egy kockás lap is, csak minden oldalát a VPOP-nak le kell bélyegeznie. Amiről nem kell nyilvántartást vezetni, az a sör, bor és a köztes alkoholtermék, mint pl. a vermut... vagyis szerintem a zárjegyes termékekről kell.

Ez a nyilvántartás történhet számítógépen is, csak azt is előbb egyeztetni kell a VPOP-val.

Üdv. Ildikó

june1

standolás naponta

HozzászólásSzerző: obidu » vas. dec. 28, 2008 4:27 pm

Kedves Ildiko!!!

Köszönöm a válaszodat, nem lettem boldog.....((((

Simán besétálok a VPOPba és lebélyegeztetem???? technikailag hogy fog menni???

megmondanád hol van a tvben???

köszönöm a gyors választ!

Juli

obidu

standolás naponta

HozzászólásSzerző: june1 » vas. dec. 28, 2008 7:14 pm

Igen, besétálunk a vpop-hoz, és lebélyegeztetjük a kis kockás papírunk minden oldalát. A tényleges kivitelezés... na erre még gondolni sem merek.

Az egyes adó-és járuléktörvények módosításáról szóló 2008. évi törvény 38§-ában rendelkezik  Jöt. 110.§-ának (10) bekezdésének változásáról, miszerint a vámhatóság által jóváhagyott nyomtatványon naponta rögzítjük a beszerzést, értékesítést, nyitó- és zárókészletet. A nyomtatvány helyett a vámhatóság által jóváhagyott számítógépes nyilvántartás-vezetés is alkalmazható.

Ildikó 

june1

standolás naponta

HozzászólásSzerző: norbix » csüt. máj. 28, 2009 7:52 am

Most már elég havi rendszerességgel, de a VPOP nem tud róla semmit. Tömény zárjegyes szeszes italokat kell csak standolni. VPOP szerint lehet programmal is (pl.: www.standolas.hu én ezt használom), de engedélyeztetni kell a programot, de nem tudják hol és hogyan. Azt mondták a vpopnál, hogy a programban lévő adatokat nem kell minden hónapban kinyomtatni, csak lefűzni!!! A számítógépet???
norbix

Vissza: Adatszolgáltatás