Adófórum

Adózási és számviteli információk

Öko-pannon és VPOP

Adatszolgáltatás

Öko-pannon és VPOP

HozzászólásSzerző: zsuzsi_n@freemail.hu » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

Mint mindig most is a fránya termékdíj a probléma, de most "egy kis Öko-Pannonos fűszerezéssel". 

Valaki tudna nekem abban segíteni, ha az Öko-Pannon felé papírra és kartonra valamint egy műanyagra adok le adatszolgáltatást, 3/a-n, akkor a VPOP-nak mit és hogyan kell jelenteni?

Én már teljesen elvesztettem a fonalat és a VPOP-nál kaptam tájékoztatást, miszerint VPOP honlapja/jogszabályok.

Ha Ők nem tudják akkor én honnan tudjam?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Zsuzsi 

zsuzsi_n@freemail.hu

Öko-pannon és VPOP

HozzászólásSzerző: markne » kedd nov. 18, 2008 2:52 pm

Szia, Zsuzsi!

A papír-karton tekintetében 100 %-ot átvállal az ÖKO, kiválasztod a KT08 B02 lapján a kódot, mennyiséget kg-ban, a mentesség 100%, kiválasztod a kg-kénti egységárat (16 Ft), fizetendő 0 Ft.

A műanyagnál ugyanúgy, ha súlyalapú - nem reklámtáska,  nylonzacskó -  mert  ennél csak 80 % az átvállalás, a többit meg kell fizetni db számra, és ez már kereskedelmi csomagolás.

Ha az ÖKO-nak vagy partnere, akkor a szükséges számok már rendelkezésedre állnak, azt nem tudom, hogy a Bj01-en tettél-e bejelentést, hogy milyen kategóriád vannak? Ha nem, akkor azt kell először beküldeni. A KT08-nak a melléklete ez a lap is.

Ha nem elég, jelezd!

Üdv.

markne

Öko-pannon és VPOP

HozzászólásSzerző: zsuzsi_n@freemail.hu » kedd nov. 18, 2008 3:58 pm

Szia!

Köszönöm szépen a válaszod. 

Valahogy nem értem az egészet.

Mi egy vendéglátó cég vagyunk, akik házhoz is szállítanak, ezekhez kell müanyag edény-Öko-pannonnál egyéb müanyag.

Ezt milyen KT kód alá kell a VPOP bevallásba berakni? Kell még utána fizetni a VPOP felé is? Mekkorra mentesség érvényes erre a tételre?

A VPOP-s annyit azért segített, hogy a kg-ban mehet a bevallás, mert ez nem kereskedelmi csomagolás. De már lehet, hogy ez sem biztos?!

Ja, de nagyon nem értem.

Remélem tudsz segíteni!

Köszönöm

Zsuzsi

zsuzsi_n@freemail.hu

Öko-pannon és VPOP

HozzászólásSzerző: markne » kedd nov. 18, 2008 4:14 pm

A műanyag is ebben az esetben súlyalapú, tehát átvállalja az ÖKO. Kódját úgy választod ki két kattintással rovatban. Műanyag esetében az első 3 szám 419 a következő 2 szám 20, mivel teljes mentes, és gondolom belföldi, akkor utolsónak a B-t választod. Papírnál csak annyi változik, hogy 439 az első 3 szám, a többi ugyanaz, fizetési kötelezettség egyiknél sincs,  a összegekhez 0-t kell írni, a mentességhez 100 %-ot. De azért ki kell válaztani az  egységárakat is, ami 36, ill. 16 Ft ebben a évben.  A lap alján is ki kell nullázni.

Üdv

markne

Öko-pannon és VPOP

HozzászólásSzerző: zsuzsi_n@freemail.hu » szer. nov. 19, 2008 8:45 am

Szia!

Jaj nagyon zavarban vagyok,hogy aki ennyit segít nekem annak nem tudom a keresztnevét! :(

Lenne még egy kérdésem. BJ01-es lap nem lett kitöltve. Azt hogyan kell kitölteni, mert az 3x3-as kocka egy kicsit ijesztő és fogalmam sincs, hogy mit is kell oda beírni.

Tudnál még nekem segíteni ebben?

Előre is köszönöm ismételt segítséged!

Zsuzsi

zsuzsi_n@freemail.hu

Öko-pannon és VPOP

HozzászólásSzerző: markne » szer. nov. 19, 2008 11:40 am

Szia, Zsuzsi!

Mivel úgy látom, hogy csak normál csomagolásod van és az ÖKO-Pannon 100 %-ban átvállal mindent, akkor a Bj1 mellékleten megkeresed a csomagolásra vonatkozó részt, belekattintasz kettőt a "saját felhasználás" rovat egyik kis kockájába és 2-es kódot választasz, mindjárt mellé a másikba 4-es kódot.  Ez jelenti azt, hogy átvállalták (2), és teljesen mentes (4). A lapon  kicsit alább fel van tüntetve a kódok jelentése. Ha változás lenne, akkor ezt a bejelentést újra kell küldeni, de azt a részt is ismét ki kell tölteni, amit most kitöltesz.

Egyébként a nevem Rózsa, és nagyon szívesen segítek, ha tudok. Én most kűzdök egy vállalkozó 2003-2007-es évekre vonatkozó pótbevallásával, hát ezt az agyszüleményt egy inkvizitor is megirigyelhetné a kiötlőjétől.

Szóljál nyugodtan, ha segítségre van szükséged, de ha e-mailben keresel fel a markne@freemail.hu címen,  ha korrekt választ tudok adni szivesen válaszolok ott is, ha nem akkor pedig azt írom meg őszintén

Üdvözlettel: Rózsa

markne

Öko-pannon és VPOP

HozzászólásSzerző: zsuzsi_n@freemail.hu » szer. nov. 19, 2008 12:09 pm

Szia Rózsa!

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Most csinálja a könyvelő és majd jelzi,hogy jól oldottuk e meg a feladatot! 

Te nem nagyon unatkozol akkor. Ezek a visszamenőleges  bevallás gyártások kész agyrémek! Nem irigyellek!

Köszönöm szépen még 1x a sok segítséget, de még nem zárom le a topikot, hátha vmi kérdés még felmerül.

További szép napot!

Zsuzsi

zsuzsi_n@freemail.hu

Vissza: Adatszolgáltatás