Sziasztok!
Bocsi, hogy ide pofátlankodom, de szeretném megtudni, hogy ha utazási költségtérítést fizetnek ki a dolgozónak, akkor a cég nevére kért számla mellé kötelező e a bérletet is leadni, vagy elég csak a számla is?
Üdv: Melinda
Sziasztok!
Bocsi, hogy ide pofátlankodom, de szeretném megtudni, hogy ha utazási költségtérítést fizetnek ki a dolgozónak, akkor a cég nevére kért számla mellé kötelező e a bérletet is leadni, vagy elég csak a számla is?
Hahó! Valaki tudna válaszolni az előbb feltett kérdésemre.
Előre is köszönöm.
Szia Melinda!
Szerintem elég a számla.Egy csomó lejárt bérletszelvény szerintem semmit sem bizonyít- hiszen nem köthető személyhez!
Üdv:Éva
Szia Melinda!
Ahogy korábban is írva vagyon, attól függ. Ha helyközi (azaz munkábajárásról van szó), akkor vagy számla, vagy bérlet. SZJA tv. 25.§ (2). és Korm.rendelet.
Ha helyi bérlet, akkor számla. SZJA tv. 1.sz. mell. 8.34 pont. Üdv: Böbe
Sziasztok!
Köszönöm a segítségeteket. Az egyik ismerősöméknél mind a kettőt kérik, és kiváncsi voltam rá, hogy ez kötelező e. De gondolom a cég kérheti, hogy a bérletet és a számlát is adja le.
Szia Melinda!
Kérheti, de törvény szerint elég csak az egyik. Pl. helyi bérletnél mindenképpen számla kell, de ismerek olyan cégeket, ahol a számlához kérik a bérletszelvényt is csatolni.
Üdv: Böbe
Szia Böbe!
Végülis ez a tuti, mivel vannak helyek, ahol tudnak számlát adni a bérletről, mert valakinek gondolom nem fizetik az utikötségtérítést, és aki szerez ilyen számlát, leadja, viszont gékocsival jár dolgozni (amit náluk nem térítenek, de legalább a bérlet árával beljebb van).
Köszönöm a segítséged.
Szia !
Az én gyakorlatomban a számlához a bérletszelvény is csatolva van mindig. A lejárt bérletet a dolgozó egyébként ugyis eldobná, ha a számla mellett van abból nem lehet baj, alátámasztja a számla kiállitását.
Üdv:hvanna
Igen, így tuti, hogy tényleg bérlet - bár így is lehet, hogy mindig elkéri valakitől a lejárt szelvényt. De nem kell mindig rosszat feltételezni, mint az apeh.
Üdv: Böbe
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 39 vendég