Adófórum

Adózási és számviteli információk

Családi pótlék igénylése

Adatszolgáltatás

Családi pótlék igénylése

HozzászólásSzerző: M.Éva » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Lassan itt van szeptember vége, és a MÁK nem küldte ki a családi pótlék igényléséhez a nyomtatványokat!Az előző években sem fogadta el az iskola által kiadott iskolalátogatási igazolásokat, ezért nem is szereztük be az idén.Változott valami a rendszerben?

Be kell valamit küldeni?

Köszi:Éva

M.Éva

Családi pótlék igénylése

HozzászólásSzerző: markne » szomb. szept. 20, 2008 9:52 am

Ha új igényléshez kell, le lehet tölteni a MÁK honlapjáról az "Igénybejelentés családtámogatási ellátásokra" c. nyomtatványt, és ehhez a családi pótlék pótlapot, ha csak bővülésről van szó, akkor csak az ehhez szükséges pótlapot kell beküldeni. www.allamkincstar.gov.hu . Itt találod a tanulói jogviszony igazolására is a pótlapot.

Üdv.

markne

Családi pótlék igénylése

HozzászólásSzerző: M.Éva » szomb. szept. 20, 2008 10:46 am

Köszönöm válaszodat!

Mivel folyamatosan kaptuk eddig a cs.-it, ugye csak a 3. mellékletet kell beküldeni a középiskolás gyerekre.Ugyan ezt kell a főiskolásra is- a beszámítás miatt?Nem találtam másféle nyomtatványt.

Ezt olvastam:Az ellátás folyósításának időtartama alatt minden év szeptember 30. napjáig - az igényelbíráló szerv felhívására - igazolni kell a tanulói jogviszony fennállását. A közoktatási intézmény vezetője által kitöltött "Igazolás a tanulói jogviszony fennállásáról" című formanyomtatványt - amelyet a folyósító szerv juttat el az igénylő részére - soron kívül, de legkésőbb a kézhezvételtől számított 8 napon belül kell a folyósító szervhez benyújtani.

Az egy dolog, hogy én le tudom tölteni, de sok családra ez nem igaz, szerintem augusztus végéig ki kellett volna postázni!

Igazából arra gondoltam, hogy a MÁK-nak tudnia kellene, hogy kik vannak tanulói jogviszonyban, hiszen az állam fizeti az egészségügyi szolg. járulékot részükre.Az információk összefuthatnának.

Üdv:Éva

M.Éva

Családi pótlék igénylése

HozzászólásSzerző: gariv » hétf. szept. 22, 2008 11:31 am

Szia Éva!

Elnézést kérek, hogy nem választ írok, hanem kérdést. Ha egy  most elsős gimnazista.Vagy pedig, egy olyan gyermek amelyik már leérettségizett, de nappalin iskolába jár tovább, ahol autószerelőnek tanul. Mind a kettőnek ezt az igazolást / igazolás a tanulói jogviszony fennállásáról. / kell kitölteni, és elküldeni? 

Köszi: Évi

gariv

Családi pótlék igénylése

HozzászólásSzerző: M.Éva » hétf. szept. 22, 2008 2:59 pm

Szia Évi!

Bízom benne, mert én is csak ezt találtam a honlapon!

Ha jól emlékszem tavaly is ilyet küldtek (akkor küldtek), mert az iskola nyomtatványát nem fogadták el.

Küld be szept. végéig.Úgyis írnak levelet, ha nem jó.

Üdv:Éva

M.Éva

Vissza: Adatszolgáltatás