Ha valakinek a 0808M-jét helyesbíteni kell, ami az össz bevallott adót, járulékot is módosítja a már benyújtotthoz és feldolgozotthoz képest, akkor jól gondolod, hogy önnellenőrzés és helyesbítés. M-esként csak azét csatolod, akin módosítani kellett (de nyilván róla teljeskörű M-esnek kell menni!!) A 0808A önellenőrzéshez a kitöltési útmutatót azérd olvasd át erre vonatkozóan... Akiket a helyesbítés és önellenőrzés nem érint azokat nem kell hozzárendelni, újraküldeni. /minden M-esselcsatoltan akkor a kell a bevallást újraküldeni, ha javításról van szó, tehát a feldolgozást megelőzően az APEH értesít, hogy javíts.. ekkor viszont mást kell jelölni és nem az önnelőrzés/helyesbítést, vagy külön./
Ha a 0865-ön írtál azokba a megbontott tájékoztató jellegű sorokba is, ami 2008-tól elveszítette a jelentőségét (a kitöltési szerint is: tárgyieszköz, apport meg talán még valami) és a bevallás ellenőrzés engedett neked oda ütni, függetlenül attól, hogy a bevallás az csak 2008-ra vonatkozik, akkor szerintem hagyd a fenébe, annál is mivel ez által adókülönbözet nem keletkezik, tehát önellenőrzésre sem ad alapot..... Én úgy hagynám ... na puff neki, megadtam nekik olyan adatot is, amit nem kellett volna külön kiemelten is megadni..... Ki tudja hány tíz millióért csinálták ezeket a bevallási nyomtatvány kitöltő programokat... ha ez bűn lenne, akkor miért nem szűri ki az ellenőrző funkció, vagy miért nem ad egy figyelmezetést azoknak akik ide ezekbe a sorokba beírnak valamit... hogy ezt a sort csak annak kell tölteni aki 2008-at megelőző....... Üdv.