Szasztok!
Valaki, aki nagyon okos segítsen. Én valahol hallottam a társaság v. egyéni vállalkozó szüneteltetheti a vállalkozását. Igaz ez?
Köszi: Ildi
Szasztok!
Valaki, aki nagyon okos segítsen. Én valahol hallottam a társaság v. egyéni vállalkozó szüneteltetheti a vállalkozását. Igaz ez?
Köszi: Ildi
Szia!
Így "ann-blok" nem igaz. Vannak bizonyos szakmák, asszem pl. valamilyen jogi terület, ahol lehetséges szüneteltetni a tevékenységet. De egy normál társaság vagy egyéni vállalkozó ilyet nem tud tenni.
Zsuzsa
Szia Ildi! Nem igazán tudom pontosan mire gondolsz?? Ha például arra, hogy egy vállalkozói igazolványos egyéni vállalkozónak (aki főfoglalkozású) esetleg ne kellene járulékot fizetnie, mondván ő most szünetel????? Hát ilyen nincs. Az ügyvéd, ha a kamarai tagságát szünetelteti, akkor nyilván szünetelhet a kötelező járulékfizetése is arra az időtartamra.. de mint tudjuk pld-ul az ügyvéd adózás, járulékok stb. tekintetében egyéni vállalkozónak minősül, de nem vállalkozói igazolvánnyal működő vállalkozó. Szerintem, akik egyéni vállalkozói igazolvány birtokában lehetnek egyéni vállalkozók - azoknál ilyen szünetelés nincs, akkor szűnik meg, ha visszaadja a vállalkozói igazolványát., amíg meg van neki, addig ő egyéni vállalkozó, annak minden kötelmével együtt, s függetlenül attól, hogy szerez bevételt, vagy sem..
Egy gazdasági társaság esetében pedig egyáltalán nem jöhet szóba -- szerintem. Üdv.
A vállalkozás szüneteltetése intézmény valamikor régen volt a vállalkozókra. Megszünt!
Az ügyvédek szüneteltethetnek csak, mert számukra az az időszak amikor a kamaránál bejelentik, hogy szünetelnek, olyan időszak lesz amikor egyáltalán nem is dolgozhatnak.
Nekik megint sikerült átvezettetni a könnyebbséget saját maguk részére :))) -bocsánat, de ne vegye senki sértésnek !
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 28 vendég