Adófórum

Adózási és számviteli információk

Illetékmentesség igazolása

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: kpkkpk » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok, 

2002-ben egy telek meghatározott tulajdoni hányadát vásároltam meg, melyre vállaltam, hogy 4 éven belül laóingatlant építek. A kivetett illeték megfizetésének egy részére haladékot kaptam (4 év). A lakóingatlanra 2004- ben szereztem lakhatási engedélyt, melyet az illetékhivatalnak nem mutattam be. Egyenlőre nem szólítottak fel a meg nem fizetett illeték megfizetésére, de mivel 4 éven belül nem mutattam be a lakhatási engedélyt, feltételezem, hogy vmilyen szankcióra számíthatok. Kérdésem: milyen szankciót várhatok? 

kpkkpk

HozzászólásSzerző: kaloczy » kedd máj. 13, 2008 7:17 pm

Szia!

Szerintem írj Nekik egy érdeklődő levelet, a következő tartalommal: a telkedre 2004-ben megkaptad a lakhatásit, és abban az időszakban - a pontos dátumra már nem emlékszel - ezt levélben jelezted is feléjük. Sajnos csak sima levélben :-((((  (Bár ennyi idő után az ajánlottat sem tudja visszakeresni a posta.)

És most eszedbe jutott -iratrendezés közben - hogy azóta sem kaptál választ tőlük. Kérdésed: ezek szerint minden rendben van? A levelet anno megkapták?

Zsuzsa 

kaloczy

HozzászólásSzerző: Juci1010 » kedd máj. 13, 2008 8:20 pm

Szia !   

Zsuzsa nagyon diplomatikusan megfogalmazta. Én is azt javaslom, hogy írjál nekik, hogy nem kaptál választ a 2004 évi bejelentésedre.

Üdv:  Györgyi

Juci1010

Vissza: Adatszolgáltatás