Adófórum

Adózási és számviteli információk

Belső szabályzat elkészítése

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: szepend » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok,

a kérdésem a következő lenne, olvasgattam a belső szabályzattal kapcsolatos kérdéseket-válaszokat, szó van a VPOP honlapján fenn lévő mintaszabályzatról, kérdésem: ez lenne maga a szabályzat, milyen formai változtatásokat érdemes eszközölni? (vagy élőfej, élőláb kikapcs, nyomtat, és hadd menjen???)Az ügyfelekről az adatlapot ki kell-e tölteni vagy csak az új szerződő ügyfelekről??? És ha nem ?? Ki és miként szankcionál? A mintaszabályzat mellékleteit kell e most nyomtatni és beküldeni, és én komolyan el sem hiszem, hogy idáig fajultak a dolgok....

Várnám azoknak a válaszát akik már megpróbálkoztak megoldani ezt a feladatot és a saját mintájukra lefordítani a szabályzatot, meg persze mindenkiét akinek van jó ötlete!!

Köszönöm Sziasztok

szepend

HozzászólásSzerző: kaloczy » kedd márc. 11, 2008 1:52 pm

Szia!

Hát azért szerintem nem elég ha a fej- és láblécet változtatod :-)))

Ez szerintem nagyon messze van egy "Mintaszabályzattól". Ez inkább "Elkészítési javaslat" a szabályzathoz. 

Szerintem a mellékleteket (már a konkrét kitöltött adatlapokat) nem kell beküldeni, azt Neked kell tárolni. És nem akarlak elkeseríteni, de ilyen pénzmosási szabályzatot már 2003-ban is kellett készíteni, csak akkor a rendőröknek kellett elküldeni.

Zsuzsa 

kaloczy

HozzászólásSzerző: aniko.varga2006 » kedd márc. 11, 2008 1:54 pm

Én elkészítettem a minta alapján a saját szabályzatomat. Kihúztam, ami nem kellett, megfogalmaztam, ahol kellett bele valami.  Nem lehet csak úgy kinyomtatni, mert van, ahol csak tanács szintjén van a szövegben, hogy mire vonatkozzon az adott rész, és a cégnek kell a saját körülményeihezz szabni. Elkészítettem az adatlapokat tisztességesen formázva, kerettel, betűtípusokkal, céges fejléccel. Egy esti film alatt megvolt. Bár a férjem is a fejéhez kapott, hogy ez hülyeség, de mondtam, ez nem hülyeség, ez a törvény.
aniko.varga2006

HozzászólásSzerző: szepend » kedd márc. 11, 2008 5:31 pm

Köszi a tanácsokat mindenkinek!!!!azért arra kiváncsi lennék mi a fenét kezd ezzel a rengeteg papírral a VPOP:-))mintha nem lenne nekik elé

szepend

Vissza: Adatszolgáltatás