Adófórum

Adózási és számviteli információk

Tanuló SZJA bevallása

Adatszolgáltatás

Tanuló SZJA bevallása

HozzászólásSzerző: brachna » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Jó estét Mindenkinek!

Kérdésem: nekem csak 162538,- ft. jövedelmem volt egész évben, mint szakképző iskolai tanulónak. A vállalkozó havonta fizetett nekem, az iskolával kötött szerződés alapján. Más bevételem, keresetem nem volt. Előre is köszönöm a válaszokat. Anita, a diáklány

brachna

Tanuló SZJA bevallása

HozzászólásSzerző: HIDNA » szomb. márc. 01, 2008 5:38 am

Ha csak a jogszabály szerinti öszötndíjat kaptad, amelyből SZJA nem került levonásra, akkor ez adóterhet nem viselő járandóság.

Egyéb jövedelem hiányában nem kell bevallani.

Klári

HIDNA

Tanuló SZJA bevallása

HozzászólásSzerző: markne » szomb. márc. 01, 2008 6:01 am

Kedves Anita!

A munkáltatótól (kifizetőtől) kellett kapnod 01. 31-ig igazolást a részedre kifizetett jutatásról, és ha az igazoláson "adóterhet nem viselő jövedelem"-ként van feltüntetve a teljes összeg, és nincs más jövedelmed, akkor nem kell adóbevallást benyújtanod. Ha tanulószerződéses vagy, akkor a minimálbér 50 %-áig tartozol ide, ha az iskolával való együttműködés alapján kapod a juttatást, 20 %-ig. A minimálbér 2007-ben 65500Ft, ennek a 20 %-a havi 13100 Ft, 12 hónapra 157200 Ft. Ha tanulószerződéses vagy, akkor a teljes kapott juttatás ide tartozik, nem kell bevallás, de ha nem, akkor valamivel meghaladja a 20 % lehetőséget, akkor már van egy kevés adóköteles jövedelmed,  azt be is kell vallani. Ha az utóbbihoz tartozol, akkor az adóelőleget a foglalkoztató levonta, és ezt a kiadott igazoláson feltüntette.

Remélem, érthető, amit írtam

markne

Tanuló SZJA bevallása

HozzászólásSzerző: brachna » kedd márc. 04, 2008 1:11 pm

Klárai, Anita!

Érthető a válasz és köszönet a gyorsaságért! Üdv. Anita

brachna

Vissza: Adatszolgáltatás