Sziasztok.
Én elcsesztem az időt. Mit csináljak, ha nem látszik az ABEV-ban a KT08-as bevallás. Amennyiben az Art szerint havi bevallóm a cég, akkor a termékdíjat is havonta kell bevallani. Állítják egyesek, hogy negyedéves.
Köszönöm.
Sziasztok.
Én elcsesztem az időt. Mit csináljak, ha nem látszik az ABEV-ban a KT08-as bevallás. Amennyiben az Art szerint havi bevallóm a cég, akkor a termékdíjat is havonta kell bevallani. Állítják egyesek, hogy negyedéves.
Köszönöm.
Szia!
Havi bevallónak a 801-esen kell bevallani, a KT nyomtatványt meg a KVVM honlapján találod meg.
Üdv. Ági
Szia, Heteske!
Letöltötted a www.vam.gov.hu-ról a nyomtatványt? Vagy nem kérdezi meg az ABEV, hogy melyik változatot használod?
Ha az utóbbi, akkor valahol találsz rá megoldást itt a fórumon, többféle variációt is ajánlottunk. Keressél utána, biztos, hogy megtalálod. Én mentés után töröltem a keretprogramot, és újra töltöttem, de valaki ajánlott ennél egyszerűbbet is.
Üdv: Rózsa
Sziasztok!
A következőképpen lehet beállítani:
elindítod az Abev nyomtatványkitöltőt, Szervíz menüpont, és itt be kell jelölni a "Következő indításkor üzemmód választás" négyzetet.
A 0801-en úgy tudom nem kell vallani a körny.véd termékdíjat a havi bevallónak sem, a Kt08-at kell küldeni a VPOP-nak.A KT08-at havonta vagy negyedévente kell vallani, szerintem az Art-ban meghatározott gyakoriságnak megfelelően. Üdv:Nelly
Sziasztok!
Tavaly valóban a 01-esen kellett vallani az előleget, de ha megnézitek a 0801-et, látni fogjátok hogy nincs is lehetőség rá, hogy azon valljuk, mert a körny.véd term.díj sort kivették a nyimtatványból! Üdv:Nelly
Sziasztok!
Igaz hogy kicsit későn értem ide, de leírom mi a teendő.
2008.. jan. 15-ig a VPOP-nak be kell jelenteni - mindenkinek! - hogy milyen kv. tdíj kötelezettsége van. Erre a KT08 nyomtatvány szolgál, amit szintén a VPOP honlapjáról lehet letölteni.
A bevallás nem csomagolja ki jól magát, ezért a letöltés után a C - Program Files - ABEV2006 - os mappában a BEV1 mappából át kell tenni minden elemet a BEV mappába. (egyenként át kell vonszolni).
(Ugyanez a probléma akkor is, ha az elektronikus bevalláshoz szükséges regisztrációs nyomtatványokat akarod az abev-ba elérhetővé tenni.)
Lehet hogy másként is lehet, én így csináltam, és így minden rendben volt.
A KT08-as nyomtatványon ha a bejelentést x-eled be, akkor csak a bejelentés lapjai nyílnak ki. Ha nem jelentetted be jan. 15-ig, akkor pótolni kell, remélhetőleg nem büntetnek meg.
Ha havi bevalló vagy az adóhatóságnál - nem az áfá-ra vonatkozóan, hanem más adónemben -, akkor a hónapot követő 20-ig kell a KT08 nyomtatványt beadnok, úgy, hogy most a bevallás négyzetet x-eled, így a bevallási oldalak nyílnak ki.
Ha negyedéves vagy éves bevalló vagy, akkor negyedévente kell a KT08-as nyomtatványt beadnok.
A bevallásokat a VPOP regionális igazgatóságaira kell megküldeni. Címek a VPOP honlapon.
A bevallás ill. bejelentés kitöltése bonyolult, nem árt több napos előtanulmányokat folytatni abban az esetben, ha többféle kv. tdíj fizetési kötelezettség, vagy hasznosítási kötelezettség stb. van.
Zs.
Szia, Zs!
Amikor nekem rendben lett az ABEV programom és letöltöttem a KT8-at, az önkicsomagolás rendesen működött., Azóta már új verziót is töltöttem le, (frissítést), akkor is rendben volt, és ha az ABEV-be való belépésnél az Általánost jelölöm ki, akkor megnyitja, és azt a lapot nyitom meg, amelyiket akarom. Az R1-et is letöltöttem és szerepel a nyomtatványok között, de még nem döntöttem, hogy regisztrálunk-e, mert nem leszünk kötelezettek e. bevallásra.
Szerintem meg kellene próbálni Nelly módszerét.
Üdv.
Kedves Nelly
Köszönöm szépe a választ. Sikerült megbírkóznom vele. További kellemes munkát, habár egyre többen kínlódunk.
Heteske2
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 74 vendég