Adófórum

Adózási és számviteli információk

2008-ban alakuló társaság bevallási kötelezetsége

Adatszolgáltatás

HozzászólásSzerző: Kata2 » csüt. jan. 01, 1970 1:00 am

Sziasztok!

2008-ban alakuló társaság bevallásait készítem, segítenétek hogy abban, hogy mit felejtettem ki?
08T180 ügyfélkapu
08T1041-es tagok bejelentése
08T201T apah bejelentő
1032/07 központi statisztikai hiv-hoz
0808
Helyi iparűzési adó bejelentkezési lap
oep bejelentő lap BF0501
Majd miután bejegyezték: 0808, 0829/ELŐ /a van bevétele/, 0865
Viszont jövedéki terméket /ital/ szeretne külföldről behozni, közösségi adószámot akkaarok kérni neki, a 08T201T -F lap szolgál erre, kettes kódot be is jelöltem, de csak ennyi? Olyan kevésnek tűnik! Így megkapom?  Mit jelent a csoport azonosító szám?
Köszönöm a segítségeteket!
Kata2

HozzászólásSzerző: validitas » pén. feb. 08, 2008 3:30 pm

Szia!

Igen, ennyi, illetve kell mérleget is készíteni az előtársasági időszakról. Ha jövedéki terméket akarsz behozni, akkor jövedéki engedélyt is kell kérni a VPOP-tól, meg a VPOP-nál is kell vmi azonosítót intézni, bár ebben én nem vagyok járatos. A csoportazonosító szám csoportos áfa-alanyoknál működik, anya- és leányvállalatai kérhetik a csoportos adóalanyiságot, és - bár minden tagnak megmarad a saját adószáma - kapnak egy csoportosat is.

Üdv: Böbe 

Üdv:Böbe 

validitas

HozzászólásSzerző: brekina » pén. feb. 08, 2008 5:55 pm

Szia!

Szerintem a nyenyi alá is be kell jelentkezni. Ha nem az elektronikus bejelentést választod, akkor egy cégbírósági másolattal érdemes besétálni az ügyfélszolgálatra és a nyilvántartásba vételt kérni.

Bejegyzés után 08T201T változás bejelentő is szükséges a bejegyzésről. Ezt már elektronikusan is lehet küldeni. IPA változásbejelentő is szükséges.

A 08T1041-es akkor kell, ha a tagoknak ez a főállásuk. Én így emlékszem, de várd meg mások válaszát is.

Brekina

brekina

HozzászólásSzerző: Kata2 » pén. feb. 08, 2008 7:17 pm

Ha a tagok a pénztárba fizetik be a törzstőkét az, hogy működik? Bevételi pénztárbizonylatot állítok ki róla, és azt küldenem kell valahova? Vagy oda kell adni az ügyvédnek és ő küldi a cégbírósághoz? Eddig csak bankba fizették be nálam a törzstőkét!
Kata2

HozzászólásSzerző: validitas » szomb. feb. 09, 2008 1:04 pm

Nem kell sehová sem küldeni, a törvény erről nem rendelkezik. A régi szabályt, hogy kötelező bankszámlára befizetni, most újra eltörölték. Tehát bevételezed, aláíratod a taggal, csatolod hozzá az alapító okirat másolatát (szerepel rajta a tagok tőke része), és kész.

Üdv: Böbe

validitas

Vissza: Adatszolgáltatás